Bugun...



Yasaklar flamingolara yaradı, sayıları hızla arttı

Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarındaki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı’na gelen flamingoların sayısı 7 bini aştı. Yasakların olduğu son üç iki gün içerisinde yaklaşık 1500 flamingonun sulak alana geldiği belirtildi. Sulak alanda tablo gibi manzaralar ortaya çıktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-01-2021 13:01:18 Tarih: 02-01-2021 17:29

Yasaklar flamingolara yaradı, sayıları hızla arttı

Muğla’nın Milas ilçesine Bağlı Boğaziçi Köyü sınırları içerisindeki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı’nda son iki gündür gelen flamingoların sayısında ciddi artış oldu.

 

SULAK ALANDAKİ SAYILARI 7 BİNİ AŞTI

 

Tuzla Sulak Alanı bölgesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi kuş gözlemcisi Sinem Yeşilpınar (38) “Sulak alan flamingoların yavruları ile birlikte hem beslenme hem barınma açısından Bafa gölünden sonra konakladıkları en doğal ortam haline geldi. Yaklaşık 11 yıldır sayıları çoğalarak arttı. Özellikle pandemi döneminde haftanın 2-3 günü bölgenin sessizliğe bürünmesi daha rahat bir ortamda yemlenmelerini sağladı. İç bölgelerinde iyice soğuması ile Kuzey Afrika gidecek olan flamingolar burada bir süre konaklıyorlar. Son iki üç gün içerisinde 1500 yakın yeni flamingo geldi, yaklaşık flamingo sayısı ise 7 bini aştı, talo gibi güzellikler ortaya çıkmaya başladı” dedi.

 

Fotoğraflar: Yaşar Anter

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI