Bugun...



Yanan otobüste 46 kişi yaşamını yitirmişti, üç günlük ulusal yas ilan edildi

İstanbul’dan hareket ettikten sonra bu gece yarısı saat 02.00 sıralarında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya 40 kilometre uzaklıkta önce bariyerlere çarpan ardından alev alan otobüste yaşamını yitiren 12’si çocuk 46 kişi için kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te alınan karar ile üç günlük yas ilan edildiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2021 16:15

Yanan otobüste 46 kişi yaşamını yitirmişti, üç günlük ulusal yas ilan edildi

Otobüsün yanmaya başlamasının ardından patlayan pencerelerden atlayarak kurtarılan 2’si kadın toplam 7 kişiden ikisinin sağlık durumunun iyi olduğu ve konuşabildikleri belirtildi. Diğer 5 kişinin ise hayati tehlikeyi atlatamadığı açıklandı. Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’in Sofya’da tedavileri süren vatandaşlarını ziyaret ederek bilgi aldığı,  Bulgaristan Başbakanı Stefan Yanev ile görüştüğü ve soruşturmanın gelişimi ile ilgili bilgi aldığı açıklandı.

 

 

ÜÇ GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Otobüs şirketinin 20 yıllık bir geçmişe sahip olduğu böyle bir kaza yaşanmadığı, yanan otobüsün ise sadece 3 yaşında ve yeni olduğu belirtildi. Sofya savcılığının olayı soruşturmasının devam ettiği ve kuzey Makedonya yetkililerinin sürekli bilgilendirildiği belirtilirken Üsküp’te üç günlük ulusal yas ilan edildiği açıklandı.

 


 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI