Bugun...



Varvitsiotis’ten küstah açıklama: Türkiye istediği için adalarımızı silahsızlandıracak değiliz, silahlanmaya devam edeceğiz

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis , "Türkiye ile diyalog kurmak istiyoruz, ancak ulusal egemenliğimizin müzakere edilemez olduğu mesajını gönderiyoruz. Türkiye istedi diye adalarımızı silahsızlandıracak değiliz" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2022 13:05

Varvitsiotis’ten küstah açıklama: Türkiye istediği için adalarımızı silahsızlandıracak değiliz, silahlanmaya devam edeceğiz

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis başkanı ulusal medyaya yaptığı açıklamada Türkiye ile Yunanistan arasında ki gerginlikleri yönelik mesajlar verdi. Varvitsiodis yaptığı açıklamada “Türkiye ile tabiî ki diyalogtan yanayız. Uluslararası Hukuka ve Deniz Hukukuna saygıdan başka bir şey olmayan kurallarla yürütülmelidir. Egemen bir devletin hiçbir koşulda kabul edemeyeceği konuları gündeme getirerek Türkiye'nin istediği gibi bir diyalog kurmayacağız" dedi.

 

HERŞEYE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ, SİLAHLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Varvitsiotis açıklamasının devamında ise, Yunanistan'ın Silahlı Kuvvetlerin hazırlık seviyesini artırdığını,  Türkiye'nin tepkisini uyandıran her zamankinden daha hazırlıklı olduğunu da sözlerine ekleyerek “Yunanistan, silahlarından veya uluslararası ittifaklarından geri adım atmayacak ve adalarını Türkiye istediği için silahsızlandırmayacak. Erdoğan'ın özellikle Dedeağaç limanının modernizasyonundan ve oradaki Amerikan varlığının güçlendirilmesinden rahatsız olduğunu biliyoruz. Sırf Türkiye talep ediyor diye Yunanistan'ın egemenlik haklarına yönelik herhangi bir taviz vermesini veya geri çekilmesini beklemesin” ifadelerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI