Bugun...



Vali Tavlı: Milas’ta 4 mevsim sürdürülebilir turizm yapacağız

Muğla Valisi Orhan Tavlı, başkanlığında Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören Yeri ile Milas Alatepe yamaç paraşütü alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili toplantı yapıldı. Vali Orhan Tavlı “Milas ilçemiz alternatif spor, tarih ve kültür turizmi ile ön plana çıkacak. Bu değerlerimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Amacımız 4 Mevsim sürdürülebilir turizm” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-01-2022 10:51:24 Tarih: 17-01-2022 10:17

Vali Tavlı: Milas’ta 4 mevsim sürdürülebilir turizm yapacağız

Muğla’nın Milas ilçesinde turizmde çeşitliliği artıtrmak alternatif turizm modellerini konuşmak ve yeni turizm olanaklarını ilçeye kazandırmak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplantı düzenlendi.

 

Milas Kazı evinde yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Ali Yılmaz, Ayhan Yazgan, Caner Yıldız, Murat Kahraman, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömür Özdil, Beçin Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, Beçin Kalesi Ören Yeri Alan Sorumlusu Sanat Tarihçisi Davut Oğuz, TURSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir katıldı.

 

Toplantıda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Menteşeoğulları Beyliği’nin başkenti ve Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden biri olan Beçin Kalesi ve Ören Yeri’nde yapılacak çevre düzenlemesi, aydınlatma, bilgilendirme tabelalarının tamamlanması gibi çalışmaların yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

 

 

ANTİK EUROMOS VE HERAKLİA KENTİNDE KURTARMA KAZILARI HIZLANDIRILACAK

Diğer taraftan Milas-Bafa’da bulunan Herakleia Antik Kentinde başlayan temizlik, kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verildi. Milas’ta bulunan bir diğer önemli antik kent Euromos Antik Kentinde restorasyon çalışmalarının devam ettiği, Zeus Mabedinin sütunları dikilmekte olduğu bildirildi. Milas ilçesi Ören Mahallesinde yaklaşık 650 metre yükseklikte ve Karia Yürüyüş Rotası üzerinde bulunan Alatepe yamaç paraşütü alanının etkin tanıtımı ve çevre düzenlemesi konusunda yapılacak çalışmalar görüşüldü.

 

AMAÇ 4 MEVSİM SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

Muğla’nın sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek için tüm taraflarla ortak akıl ve iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirten ve Kazı Evi’nde arkeolojik kazılarda çıkan eserleri inceleyen Vali Orhan Tavlı, “İlimiz turizm destinasyonlarının ve alternatif turizm potansiyelinin ön plana çıkarılması amacıyla yapılan etkin tanıtımı çalışmalarıyla dört mevsim sürdürülebilir turizm hedefine kısa sürede ulaşılacağına inanıyoruz. Milas ilçemiz alternatif spor, tarih ve kültür turizmi ile ön plana çıkacak. Bu değerlerimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Buna paralel olarak birçok projeyi hayata geçirmeye başladık” ifadelerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI