Bugun...



Üreticinin elinde kalan ürünler vatandaşa dağıtılıyor

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında başlatılan tam kapanma kısıtlamalarında, üreticinin elinde kalan ürünler, Bodrum Belediyesi'nce alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-05-2021 19:31

Üreticinin elinde kalan ürünler vatandaşa dağıtılıyor

Bodrum Belediyesi Kriz Masası pazar yerlerinde tezgah açamayan sebze-meyve üreticilerinin mağdur olmamaları için ellerindeki ürünleri satın alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Ortakent Mahallesi’ndeki 2 dönüm arazide çilek üreticiliği yapan Fatma Ünal’ın tarlasında kalan 500 kilo çilek ile Çömlekçi ve Bahçeyakası’nda seralarda üretilen salatalık, domates, patlıcan gibi ürünler satın alındı.

Satın alınan ürünler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan yiyecek kolilerinin yanında teslim ediliyor.

Üretici Fatma Ünal  "Hiçbir çiftçi ürünün heba olmasını ürününün çöpe gitmesini istemez. Dünyada hiçbir gıdanın çöpe gitmemesi lazım. Son üç gündür yaşadığımız sıcaklar ve yasaklar sebebi ile ürünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına belediyeye başvurduk. Hızlı bir şekilde ulaştırılması için hem lojistik destek sağladılar hem de maddi destek sağladılar. Gıdam çöpe gitmediği için çok mutluyum” dedi. 

Belediye Kriz Masası kararları doğrultusunda, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında dükkanı kapalı olan küçük esnaf, Belediye Halkla İlişkiler Birimi personellerince aranarak talepleri dinleniyor ve esnafın talepleri ilgili birimlere iletiliyor.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI