Bugun...



Ünlü yönetmenin otomobili kabusu oldu, geçmediği yola 40 kez ücret ödedi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken 2014 yılında kullandığı mersedes marka otomobilinin sahte evraklarla kamyon alarak tescil edilip bir başkasına satıldığı ortaya çıkınca kabus yaşayan Ünlü yönetmen Feridun Kete ölünce aracı eşine kaldı.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2022 14:16

Ünlü yönetmenin otomobili kabusu oldu, geçmediği yola 40 kez ücret ödedi

Bu kez eşi Mualla Kete evinin otoparkında bulunduğu ve kullanmadığı otomobili için kendisine gelen 40 HGS geçiş ücretini ödeyince şok oldu. Mualla kete “Eşim 2014 yılında bu otomobil ile kabusu yaşamıştı, şimdi evin garajında duran otomobile 40 kez HGS geçişi yazmışlar, ödememi istiyorlar. Bir bölümü ödedim, sürekli HGS geçişleri gelince yargıya müracaat ettim” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde eşi ile birlikte yaşayan Türk sinemasının ünlü film yapımcısı yönetmenlerinden Feridun Kete 2014 yılında kullandığı 34 R 1725 plakalı Mersedes marka otomobilinin sigortasını yenilemeye gittiğinde şok oldu. Kete bilgisi dışında otomobilinin kamyonet olarak tescil edilip sahte evrakla bir başkasına satıldığını ve otomobilinin üzerine 10 ayrı haciz konulduğunu öğrenince dedektif gibi iz sürdü. Kete 1,5 yıl uğraşıp 30 bin kilometre yol yapıp Türkiye’nin çeşitli illerindeki hacizleri kaldırdı.

Feridun Kete Türk sinemasında Yalnızlar, Aşkın İki Yakası, Hedef, Güzel Alsın Canımı, Kız Sen İstanbul'un Neresindensin, Yalnız Adam, Çılgın Milyoner, Halkalı Şeker, Dişi Akrep ve Cezanı Çekeceksin gibi 1970'li yıllarda çektiği filmlerle Yeşilçam'a damgasını vurmuştu.

 

 

FERİDUN KETE YAŞAMINI YİTİRDİ ARACININ DERDİ BİTMEDİ

Yapımcı ve yönetmen Feridun Kete 3 Nisan 2021 tarihinde yaşamını yitirince otomobili eşi 70 yaşındaki iki çocuk annesi Mualla Kete’ye kaldı.

Mualla Kete eşinden yadigar kalan otomobilini bu yılın başında İstanbul’daki evine götürüp bagajına koydu. Ağustos ayından itibaren bugüne kadar kendisinin HGS (Hızlgı Geçiş Sistemi) hesabına 40 kez geçiş ücreti geldiğini ve bunların büyük bölümünü ödediğini belirten Kete yaşadığı şoku SÖZCÜ’ye anlattı.

 

 

ÖNCE EŞİM ŞOK GEÇİRMİŞTİ ŞİMDİ BEN ŞOK GEÇİRİYORUM

Kete son üç ay içerisinde plakası üzerinden kendisine gelen HĞGS geçişleri ile baş edemediğini ve yargıya müracaat ettiğini belirterek “Eşimin 2022 yılında 26 bin Euro vererek satın aldığı otomobilimiz üzerinden yaşamadığımız kalmadı. Eşimin yadgiraı olduğu içinde satmak istemiyorum. Ama yetti artık dedim, evin garajında bulunan otomobilime gitmediğim şehirlerden semtlerden HGS geçiş ücreti yazılıyor. Ya yine sahte evrak ile plakamızı kopyaladılar yada sahte plaka kullanıyorlar. Eşim bu kabusu 2 yıl yaşamıştı. Şimdi ben yaşıyorum. Demek ki bizim plakamızı başkalarıda kullanıyor, bu hatanın düzeltilmesini ve suçluların bulunması için gereğinin yapılması için yasal yollara başvurdum, hala şok içerisindeyim” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI