Bugun...



Ünlü sanatçılar, engelli çocuklar için Antik Tiyatro’da sahne alacak

Türk müziğinin önde gelen isimleri Muğla’nın Bodrum ilçesinde 25 yıldır zihinsel ve bedensel engelli bireylere hizmet veren Bodrum Sağlık Vakfı yararına Antik Tiyatro’da konser verecek.

facebook-paylas
Tarih: 18-06-2021 06:53

Ünlü sanatçılar, engelli çocuklar için Antik Tiyatro’da sahne alacak

Vakıf başkanı İbrahim Akkaya “Bodrum’da yaşayan,  tatillerini geçiren ve bize her zaman destek olan ünlü sanatçılarımız Antik Tiyatro’da verecekleri Elvedasız Şarkılar konseri ile yine engelli bireylerimize destek verecekler, o gece tüm Bodrum’u ve burada yaşayanları konserimize davet ediyoruz,  gelirin tamamı vakfımıza kalacak” dedi. Akkaya ve konserde sahne alacak Metin Şentürk  açıklamalarda bulundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 25 yıldır yüzlerce engelli bireyin eğitim ve gelişimlerine destek olan Bodrum Sağlık Vakfı tarafından 19 Haziran 2021 Cumartesi akşamı saat 19.00’da 2 bin 500 yıllık Antik Tiyatro’da Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının katılacağı Elvedasız Şarkılar konseri düzenlenecek.

 

2500 YILLIK ANTİK TİYATRO’DA YILDIZLAR ENGELLİ BİREYLER İÇİN SAHNE ALACAK

 

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen konsere Bora Gencer, İlham Gencer, Melihat Gülses, Işın Karaca, Yeşim Salkım,  Metin Şentürk, Murat Kekilli, Niran Ünsal, Elif Kaya, Emre Altınok, Ayben Ersoy ve İpek Dinç gibi Türk Müziğinin önemli isimlerin gönüllü destek vereceği ve Toprak Sergen ve Semih Sergen’in sunuculuk yapacağını söyledi.

 

 

METİN ŞENTÜRK “KONSERE GELENLER BİR GÜN OLSUN VAKIFI ZİYARET EDİP GÖRSÜNLER”

 

Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören engelli bireyleri sık sık ziyaret ederek müzik performansı sergileyen Metin Şentürk Türkiye'nin birçok bölgesinde engelli okullarını ziyaret ettiğini belirten Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya şöyle konuştu “Bu ziyaretlerimde hem öğrencilere moral aşılamaya, hemde kendime moral aşılamaya çalışıyorum. Türkiye’nin en önemli vakıflarından birisine her zaman destek vermeyi sürdüreceğim. Ülkemizde toplum bilinci geliştikçe, büyüdükçe, engelliler ve aileleri bu konuya katıldıkça, bu sorun çok daha çabuk sürede çözülecek. Burada muhteşem şeyler yapılıyor. Bunları anlatmak değil burayı ziyaret ederek yerinde gezmek gerekiyor. Burası benim sık uğradığım bir yer oldu, sanatçı arkadaşlarım ile birlikte sahne alıp destek olmayı sürdüreceğiz" 

 

SANATÇILARIMIZIN VERDİĞİ DESTEK İLE AVRUPA STANDARTLARINDA EĞİTİM VERİYORUZ

 

Şu ana kadar yaptıkları hizmetleri de anlatan İbrahim Akkaya sözlerine şöyle devam etti “Bodrum’da yaşayan, tatile gelen ve sık sık vakıftaki engelli bireylerimizi ziyaret eden ünlü sanatçılarımız bu kez çocuklarımız için gönüllü olarak sahne alacaklar. Konserin gelirinin tamamını, bedensel ve zihinsel olarak çoğunluktan farklı olan bu özel insanlara ve ailelerine yardımcı olmak için çalışan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı'nın hizmetlerinin çoğaltılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için kullanacağız. Gerek fiziksel koşulları gerekse profesyonel kadrosu ile Türkiye’nin en iyi Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi olduğu iddiasında olan vakfımız bugün Avrupa standartlarında hizmet vermektedir. 25 yıldır binlerce engelli bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarına dokunduk, vakıf dostlarımızı, toplumu ve kurumları örgütleyip, hizmetler üretip ve engelliler ve ailelerinin kullanabileceği mekanlar oluşturduk”

 

 

ENGELLİ BİREYLERİMİZ SADECE EĞİTİM ALMIYOR ÜRETİME KATKIDA BULUNUYOR

 

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı''nın sadeve eğitim faaliyeti yapmadığını üretim de yaptığı vurgulayan Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Akkaya açıklamasının devamında ise, “Vakıf olarak sanatçı dostlarımız ile birlikte iş insanlarımızda bugüne kadar bizi asla yalnız bırakmadı. Vakıfta sadece eğitim vermiyoruz, üretimde yapıyoruz. Vizyonumuz, Engellilerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, engelli bireylerin bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerini ve kent donatılarının engellilere uygun hale getirilmesini sağlamak ve bunun bir yurttaşlık görevi olduğu bilincini oluşturmak, yaymaktır. Birbirinden farklı 180 engellimizin hizmet aldığı vakfımızın, Seramik Atölyesi, Mozaik Atölyesi, Müzik Atölyesi, Dans Atölyesi, Tekstil Atölyesi, Reformer Plates Salonu ve Cam Füzyon Atölyelerimizde her zaman hummalı bir tempo görürsünüz. Engelli bireylerimizin, ince motor becerilerinin geliştirmek, yaşam becerilerine katkı sağlamak, becerilerini ortaya çıkarmayı destekleyerek özgüvenlerini artırmak, kendilerini keşfetmelerine katkı sağlamak, engelli bireylerimiz ve ailelerine yeni bir meslek kazandırarak aile bütçelerine destek olmalarını sağlamak amacıyla atölyelerimizde engelli bireylerimiz ve ailelerine hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfının bir bodrum markası olup, Bodrumlu kamu ve sivil unsurların tamamının kolektif projesi olduğunu ifade eden Akkaya, herkesi 19 Haziran, Cumartesi günü Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenecek olan konsere destek vermeye çağırdı.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI