Bugun...



Üniversite öğrencileri için 1350 kişilik yurt yapılıyor

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan yaptıkları açıklamada Muğla il merkezinde 1350 öğrenci kapasiteli yeni yurt binası ihalesinin yapıldığı belirttiler.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:39:16 Tarih: 06-01-2021 12:46

Üniversite öğrencileri için 1350 kişilik yurt yapılıyor

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve  Yelda Erol Gökcan bugün yaptıkları yazılı açıklamada şunları belirttiler.

 

 ***2021 yılında da yatırım ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptığımız  görüşme ve takiplerimiz neticesinde Muğla Merkez’de 1.350 kişilik yeni yurt binamızın ihalesi yapıldı. Üniversite gençliğimizin de yanındayız. Her alanda yatırım ve hizmetlerimiz devam etmektedir. Muğlamıza ve sevgili hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun”.

 

***. 2020 yılında Muğlamıza, öğrenci yurdu ve spor tesisleri yatırımları için yaklaşık 250 Milyon TL kaynak kullanılmasını sağladık. Yaklaşık 100 Milyon TL bedelle İhalesi yapılan  yeni yurt binası yatırımı ile birlikte 350 Milyon TL kaynak kullanmış olacağız. Muğla Merkez-Karadağ bölgesinde 100 dönüm arazi üzerinde 1. Etap 2.024 kişilik,  öğrenci yurdunun % 98’i, 2. Etap 2.024 Kişilik  yurt binasının  ise % 85’i  tamamlanmıştır.

 

***3. Etap  1.350 kişilik yurt binasının  ihalesi  de Gençlik ve Spor Bakanlığımız  tarafından yapıldı. Yurt binasını yapımı için 600 gün süre verildi. Yurdun açılışını 2022 yılında inşallah  hep birlikte yapacağız.

 

***3. Etap Yurt Binasında  3 Öğrenci Bloğu, Soyal Tesis Binası, Konferans Salonu ve Eğitim Salonları, Kapalı Spor Salonu ve  Açık Spor Tesisleri bulunacaktır.

 

*** “Pandemi sürecinde Hükümetimizin yerinde ve zamanında aldığı kararlara da harfiyen uyulması gerekmektedir. Spordan, gençliğe,  sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma, çevreden turizme kadar  her alanda yatırım ve hizmetlerimize  devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 




Editör: Turan Akyüz




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI