Bugun...



Uluslararası Zurna Festivalimiz dünyada tek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası ZurnaZen Festivalinin ikinci günü Marmaris’te 19 Mayıs meydanında düzenlendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-09-2021 16:39:32 Tarih: 08-09-2021 16:32

Uluslararası Zurna Festivalimiz dünyada tek

Dünya'da sadece Muğla'da yapılan Zurna Festivali olma özelliği taşıyan Zurna Zen Festivalinin ikinci günü zurna ustaları, halk oyunları ve Hüsnü Şenlendirici'nin klarnet konseri ile son buldu.


21 ULUSLARARASI ZURNACI 

 

Festivalin sanat danışmanı Ünal Yürük “Geçtiğimiz yıllarda Çin’den dahi gelen olmuştu, Zurna'nın geniş bir coğrafyada bilindiğini gördük. Bu akşam da İspanya'dan, Makedonya'dan, Bulgaristan’dan ve Azerbeycan'dan gelen zurna ustalarımız var. Bu kültürün tanınması çok gurur verici” dedi.

 

Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin çaldığı müziklere seyirciler oynayarak katılırken, konser alanına HES kodu ve PCR testi sorgulanarak giriş izni verildi.

 

Uluslararası ZurnaZen Festivaline 17i Türk 4'ü yabancı toplam 21 zurna sanatçısı katıldı. Türkiye dışından Bulgaristan'dan Demir Kurtov Azerbaycan'dan Fagan Alasgarov, Makedonya'dan Abdı Sulımanov ve İspanya'dan Manuel Sabate Benanch katılıyor.

 

ZurnaZen Festivali Marmaris'ten sonra Datça ve Milas ilçelerinde devam edecek.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI