Bugun...



Uluslararası Optimist yarışları ”Savaşa Hayır” sloganı ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 10. Bodrum Uluslar arası Optimist (BİOR) yarışmaları bugün akşam saatlerinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Sporcu ve antrenörlerinin yürüyüşüne Abramoviç’in yatını protesto eden Ukrayna Optimist Milli takımı damgasını vurdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-04-2022 20:54:07 Tarih: 01-04-2022 20:44

Uluslararası Optimist yarışları ”Savaşa Hayır” sloganı ile başladı

Ukrayna Milli Takımının Abramoviç’in ultra yatı My Solaris’e yapılan eylem ve  “Savaşa Hayır” sloganları ile katıldığı görüldü. MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 10. Kez düzenlenen Bodrum Uluslar arası Optimist Festivali bugün düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Akşam saatlerinde Milta Marina’da önünden başlayan ve Belediye Meydanı’nda sona eren 1 kilometrelik yürüyüşe 20 ülkenn 111 kulübünden 312 sporcu ve antrenör katıldı. Yürüyüşte Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Aras ile hakemlerde katıldı.

 

 

BODRUM SAVAŞA KARŞI SLOGANLARI İLE İNLETTİLER

Bodrum Bandosu’nun çaldğı marşlar ve müziklerle gerçekleştirilen yürüyüşe geçtiğimiz hafta Bodrum’a gelen dünyaca ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç’in ultra lük yatı  My Solaris’in zodiak bot ile önüne geçerek protesto eden Ukrayna milli takımı damgasını vurdu. Ukrayna Milli Takımı yürüyüşe ellerinde üzerinde No War yazan Ukrayna bayrakları, Bodrum Savaşa Karşı, Savaşa Hayır, Çocuklar Ölmesin yazılı dövizlerle katıldı. Optimist takımına Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu ve Bodrum’da yaşayan Ukraynalılada destek verdi.

 

 

ANTERHABER'İN FOTOĞRAFLARINI TİŞÖRTLERİNE BASTILAR

Ukrayna optimist milli takımı Abramoviç’in yatını protesto ettikleri sırada  ANERHABER'İN  çektiği eylem fotoğrafını tişörtlerine basarak yürüyüşe katıldılar. Üzerlerinde “Anyone, Anwhere, Can a meka Difference” (Herkes Heryerde Fark Yaratabilir) yazılı tişörtlerle yürüyüşe katılmaları dikkat çekti.İrina Demiroğlu yaptığı açıklamada “Biler vatanımızda uzaktayız ancak kalbimiz onlarla birlikte. Şu anda ülkemizde büyük bir savaş ve yıkım var. Buradan spor aracılığı ile dünyaya savaşa hayır, çocuklar ölmesin diyoruz, spor takımımızda bu duygularla uluslar arası yarışmaya hazırlandı, savaşın ve şiddetin olmadığı bir dünya istiyoruz” diye konuştu.

Yürüyüş Bodrum Belediye Meydanı’nda yapılan konuşmalarla sona erdi. Uluslararası yarışma’ya Rusya’nın katılmamış olması dikkat çekti.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI