Bugun...



Uluslararası Granfondo bisiklet yarışı Pazar günü yapılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 23 mayısta düzenlenecek uluslar arası Granfondo Uluslar arası Bisiklet Yarışması’nın basın toplantısı bugün düzenlendi. Yarışmaya 12 ülkeden 1000’e yakın bisikletçinin katılacağı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2021 16:18

Uluslararası Granfondo bisiklet yarışı Pazar günü yapılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 23 Mayıs 2021 tarihinde Bodrum Güçbirliği Derneği  ve Bilnet Okulları ile Bisiklet Federasyonu organizasyonunda düzenlenecek olan Uluslar arası Granfondo Bisiklet Yarışması bilgilendirme toplantısına Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu, Bilnet Okulları Müdürü Zehra Sağ katıldı.

Basın açıklamasında 12 ülkeden yaklaşık 1000 bisikletçinin katılacağı, 56 km. lik kısa ve 103 km. lik uzun parkur olmak üzere iki kategoride düzenleneceği belirtildi.

Zehra Sağ ”Spor bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz organizasyon hem toplumda spor bilincinin gelişmesi hemde bisiklet sporu aracılığı ile doğa çevre ve kültürü ile ilçemizi tanıtma açısından önemli bir anlam taşıyor.12 ülkenin bisiklet sporcuları Bodrum’un farklı güzelliklerini tanıma ve geldikleri ülkelerde tanıtma fırsatı bulacak” diye konuştu.

Dernek Başkanı Serdar Kayhan “Turistik ilçemizde yaşanan pandemi süreci içerisinde hem turizmci hemde esnaf büyük maddi zarara uğradı, sıkıntılı anlar yaşadı. Bu nedenle turizm sezonunun başında düzenlediğimiz uluslar arası bir spor organizasyonu ile ilçemize hareketlilik getirerek esnafımıza destek olmayı amaçladık. Dernek olarak Bodrum’un spor organizasyonları ile tanıtılması için düzenlenecek organizasyonlara destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

BODRUM VE TÜRKİYE’NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAK

 

Organizasyonun turizm sezonunun başında ilçenin ve  ülkenin tanıtımında büyük rol oynayacağını belirten Kayhan “İlçemize gelecek medya ve yayın organları ile birlikte özellikle  Moğolistan, Türkistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetleri’nin yanı sıra Avrupa’nın onlarca ülkesinde  milyonlarca dolar vererek yapamayacağımız tanıtımı yapmış olacağız. Bisiklet tutkunları ile birlikte dünya Bodrum’un tarihi, doğa ve kültürel güzelliklerin tanıma fırsatı bulacak. Yarış günü ve ödül töreni ulusal ve uluslar arası yayın organlarından canlı olarak yayınlanacak” ifadelerini kullandı.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI