Bugun...



Uludağ değil Bodrum, 35 yıl sonra yaşandı, Bodrumlular kara akın etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 35 yıl sonra yoğun miktarda yağan kar yağışı turistik ilçede inanılmaz manzaralar yarattı. Bursa’nın kış turizmi merkezi Uludağ’ı aratmayan görüntüler yaşanırken Bodrumlular kar topu oynamak için yüksek kesimlere akın etti bazı köy yolları kar yağışı nedeni ile kapandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-01-2021 00:55:46 Tarih: 28-01-2021 13:44

Uludağ değil Bodrum, 35 yıl sonra yaşandı, Bodrumlular kara akın etti

ANTERHABER- ÖZEL: Muğla’nın Bodrum ilçesine yaklaşık 35 yıl sonra yoğun şekilde yağan kar yağışı görenleri şaşkına çevirdi. Bodrum’un Mumcular ve Mazı Mahalleri’nin yüksek tepelerine yağan kar yağışı nedeniyle Bodrum’u Milas'ın  Ören Mahallesi’ne bağlayan köy yolları yaklaşık 40 cm. ye kadar yükselen kar kalınlığı nedeniyle kapandı, ulaşım güçlükle yapılabildi.

 

 

BODRUMLULAR GÜNE BEYAZ ÖRTÜ İLE UYANDI

 

Sabah erken saatlerde uyanan Bodrumlular her yerin bembeyaz olduğunu görünce şok geçirdi. Mumcular'a yakın bölgedeki Milas'a bağlı  Fesleğen Mahallesi’ndeki evli ve üç çocuk annesi Nevin Özkan (45) “Sabah kalkıp bahçeye çıktığımızda görüntüye inanamadık her yerde en az yarım metre kar vardı. Her yer bembeyaz olmuştu, hemen bahçeye çıkıp kar topu oynadık kardan adam yaptık” diye konuştu.

 

 

KAR YAĞDINI DUYAN YAYLAYA AKIN ETTİ

 

Bodrum'un Yaka, Dağbelen, Mumcular ve Mazı Mahallesi'nin yüksek kesimleri  ile Fesleğen yaylasında yoğun kar yağışı olduğunu duyan Bodrumlular araçlarla kar bölgesine akın etti. Bol bol kartopu oynayan ve kardan adam yaparak eğlenen Bodrumluların kar manzarası eğlencesini anterhaber.com görüntüledi. Mumcular Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki Mehmet Çankırı “45 yaşındayım en son 10 yaşında iken böyle bir kar yağışına tanık olmuştum. Saatlerce oynamıştık, tam 35 yıl sonra yine aynı şekilde kar yağdı, bende ailemi alarak bu muhteşem manzarayı izlemeye, eğlenmeye geldim” dedi.

Kar keyfi için yaylaya çıkanlardan bazılarının yaptıkları kardan adamları evlerine götürdükleri görüldü.

Bodrum’un ve Milas’ın yüksek kesimlerinde bazı köy yollarının kardan kapanması nedeni ile ulaşımın güçlükle yapılabildiği görüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI