Bugun...



Ülkesinde 11 gün boyunca gülmeyi ve içki içmeyi yasakladı

Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong Il için her yıl düzenlenen yas süresine giriliyor. Bu süre boyunca halkın gülmesi, içki içmesi, etkinliklere katılması ve hatta markete bile gitmesi yasaklandı.

facebook-paylas
Tarih: 16-12-2021 17:14

Ülkesinde 11 gün boyunca gülmeyi ve içki içmeyi yasakladı

Dünyanın en garip uygulamaları ile sık sık gündeme gelen Kuzey Kore, yine ilginç yasaklarla gündemde.

Kuzey Kore’de halk, eski liderleri Kim Jong Il’in ölümünün onuncu yıldönümü nedeniyle 11 gün boyunca gülmek ve içki içmekten men edildi.

Hükümet yetkilileri, halka liderlerinin ölümünü anarken, herhangi bir mutluluk belirtisi göstermemelerini emretti.

 

‘MARKETE GİTMEK BİLE YASAK’

Kim Jong Il, 1994’ten 2011’deki ölümüne kadar Kuzey Kore’yi yönetmiş daha sonra üçüncü ve en küçük oğlu Kim Jong Un lider seçilmişti.

Şimdi ise ülkede, halkın gülmesini ve içki içmesini yasaklayan 11 günlük ‘yas süreci’ başlıyor.

Kuzeydoğu sınır kenti Sinuiju’dan bir Kuzey Koreli Radio Free Asia’ya (RFA) “Yas döneminde alkol almamalıyız, gülmemeliyiz veya eğlenceli aktivitelerde yer almamalıyız.” dedi. İsmi açıklanmayan kaynak, Kuzey Korelilerin Kim Jong İl’in ölümünün yıl dönümü olan 17 Aralık’ta market alışverişine gitmesine bile izin verilmediğini de sözlerine ekledi.

 

 

‘TUTUKLANDILAR VE BİR DAHA GERİ DÖNMEDİLER’

Radyoya konuşan Kuzey Kore vatandaşı: ‘Geçmişte yas döneminde içki içerken veya sarhoşken yakalanan birçok kişi tutuklandı ve ideolojik suçlu muamelesi gördü. Onlar götürüldüler ve bir daha asla geri dönmediler’ dedi.

‘Yas sırasında ailenden biri ölse bile, yüksek sesle ağlamana izin verilmiyor ve ceset yas süresi bitmeden gömülemiyor. İnsanlar yas dönemine girerlerse kendi doğum günlerini bile kutlayamazlar.’ dedi.

Kim Jong Il, ülkeyi 17 yıl boyunca acımasız ve baskıcı bir diktatörlükle yönettikten sonra 17 Aralık 2011’de 69 yaşında kalp krizinden ölmüş yerine oğlu Kim Jong Un geçmişti.

Kim Jong Il için her yıl düzenlenen yas süresi genellikle 10 gün iken, bu yıl ölümünün onuncu yıldönümünü kutlamak için 11 gün olacağı açıklandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI