Bugun...



Ukrayna’dan ilk turist kafilesi Dalaman' a geldi

Ukrayna'dan Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen ilk turist kafilesi, havalimanında lokum ve çiçeklerle karşılandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-04-2021 21:54:20 Tarih: 28-04-2021 19:52

Ukrayna’dan ilk turist kafilesi Dalaman' a geldi

Ukrayna’dan Muğla’ya gelen 378 turistin artından YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, Mayıs ayı sonuna kadar gerçekleşmesi beklenen planlı seferler ile de yaklaşık 20 bin Ukraynalı misafirin bölgeye gelmesi beklediğini belirterek, “Yaz sezonda havalimanımızı kullanarak bölgeye 160 bin yolcu gelecek” dedi.

Ukrayna’dan Muğla’ya gelen 378 turistin artından YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz açıklama yaparak, Mayıs ayı sonuna kadar gerçekleşmesi beklenen planlı seferler ile de yaklaşık 20 bin Ukraynalı misafirin bölgeye gelmesi beklediğini açıkladı. Ayaz, “Yaz sezonda havalimanımızı kullanarak bölgeye 160 bin yolcu gelecek” ifadesini kullandı.
Ukrayna’dan ilk seferle sabah saat 06’ da Kiev’den 189, devamın da saat 13.40’da Zaparoje’den 189 yolcu geldi. Yolcular, havalimanı personeli tarafından törenle karşılandı.

MAYIS AYINDA 20 BİN UKRAYNALI TURİST BEKLENİYOR


Cengiz T. Ayaz,  Mayıs ayı sonuna kadar gerçekleşmesi beklenen planlı seferler ile de yaklaşık 20 bin Ukraynalı misafirin gelmesi beklendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Kapanma sürecinin sonuna kadar yaklaşık 8 bin 500 Ukraynalı misafirimizi bölgemizde ağırlayacağız. Devamında yaz sezonun 160 bin yolcu gelecek. Ukrayna’dan Kiev, Lviv (liviv), Kkarkiv (harkiv), Odessa ve Zaporozhye (Zaparoje) Havalimanlarından direkt Dalaman’a gerçekleşecek Charter ve tarifeli seferler ile gelecekler.”
Dalaman’a gelen Ukraynalı turistler ise Türkiye’yi çok özlediklerini ve bölgenin denizi ve sahillerine hayran olduklarını ifade ettiler.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI