Bugun...



Uçağı ile kaybolan Iraklı pilotun yeri tespit edildi

Yunanistan’ın Kozana ile Hanya kentleri arasındaki dağlık bölgede 4 gün önce kaybolan uçakta bulunan Amar İbrahim’in Yunanistan ve Iraklı dağ komandoları tarafından kurulan ortak arama kurtarma timi tarafından arandığı ve uçağın enkazının Elani dağlık bölgesinde bulunduğu belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-02-2021 10:41:58 Tarih: 03-02-2021 10:34

Uçağı ile kaybolan Iraklı pilotun yeri tespit edildi

Yunanistan’ın Kozana ile Hanya kentleri arasındaki dağlık bölgede 31 ocak tarihinde tarihin de  kaybolan uçakta bulunan Iraklı pilot eğitmeni  Amar İbrahim’in Kozana  kentindeki askeri ve sivil olarak kullanılan havalimanındaki  Egnatia Aviation Sivil Havacılık Okulu’na ait tek motorlu hafif tip eğitim uçağı ile kaybolması sonucu arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken sabah saatlerinde gelen haberde enkazın Elani dağlık bölgesinin zirvesinde bulunduğu belirtildi.

 

 

IRAKLI KOMANDOLARDA ARAMAYA BAŞLADI

 

28 Şubat tarihinde eğitim uçuşları için gelen 32 yaşındaki Amar İbrahim’in bulunması için Bağdat’tan gelen Iraklı dağ komandolarının Yunanistan Kara Kuvvetleri dağ komandoları ile birlikte ortak arama kurtarma timi oluşturduğu ve çalışmalara başladığı belirtildi.

Amar İbrahim 31 Ocak tarihinde sabah  saat 11.20 civarında Kozana havalimanından havalanmış ve saat 11.55’te havalimanı ile telsiz irtibatı tamamen kesilmişti.

 

DAĞCILAR UÇAĞIN ENKAZININ YERİNİ TESPİT ETTİ

 

Halen devam eden aramalarda 6 askeri helikopterin onlarca komandonun karadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Aramalara ayrıca alçak uçuş yapabilen yangın söndürme uçaklarınında katıldığı belirtilirken bir grup dağcının bu sabah saatlerinde uçağın enkazının yerini tespit ettiği açıklandı. Ekiplerin enkaza ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

Kozana hava alanında yaklaşık 100 Iraklı pilotun eğitiminin devam ettiği belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI