Bugun...



Türkiye Oryantiring Federasyonu 3. Kademe Yarışları Muğla’da yapılacak

Türkiye Oryantiring Federasyonu 3. Kademe Yarışması 1-3 Nisan 2022 tarihlerinde Marmaris ve Akyaka’da 1200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2022 13:43

Türkiye Oryantiring Federasyonu 3. Kademe Yarışları Muğla’da yapılacak

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Spor Şube Müdürü Serkan Paçalı, Oryantiring  Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Fatih Uygun, Teknik Kurul Başkanı Abdullah Özdemir, Muğla Oryantiring İl Temsilcisi Gökhan İrez ve Organizasyon Sorumlusu Muhammet Say ile organizasyonun son aşamasını görüştü.


Sporcuların, ellerindeki pusulalarla işaretleri bulup parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştığı gelişen bir spor dalı olan Oryantiring sporunda orman ve şehir olmak üzere farklı yarışlar düzenleniyor. Özellikle iskandinav ülkelerinde popüler olan Oryantiring ülkemizin ve ilimizin coğrafyasına ve iklim koşullarına çok uygun olması nedeniyle hızla yaygınlaşıyor.

 


Marmaris ev sahipliğinde 1-2 Nisan 2022 tarihlerinde Türkiye Oryantiring Federasyonu 3. Kademe Yarışları düzenlenecek. Birinci gün Marmaris merkez ve ikinci gün İçmeler’de düzenlenecek yarışlar ülkenin dört bir yanından gelen sporcuları bir araya getirecek.


Ula ilçesi Akyaka mevkiinde 3 Nisan 2022 tarihlerinde Knockout Test Yarışı gerçekleştirilecek. Oryantiring branşının olimpik bir spor olması için planlanan çalışmalar doğrultusunda yeni bir disiplin olan Knockout disiplini kullanılacak. ülkemizde ilk kez Federasyon tarafından düzenlenen bir organizasyonda Knockout disiplini kullanılıyor olmasından dolayı önem taşıyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI