Bugun...



Türkiye’nin “Boşaltın” dediği Bodrum'un karşısındaki adalardan bayrak ve silahlarla tahrik ediyorlar

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Türkiye’nin Lozan Antlaşması’na göre boşaltın dediği ve Ege’deki Türkiye’ye yakın tartışmalı 21 adaya yapacağı ziyaretlere Türkiye’ye bakarak silahlı askerler ve Yunan bayrağı açarak yanıt verdi. Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarındaki adaları ziyaret eden Hardalias Bodrum kıyılarını göstererek silahlı askerlerle birlikte komutanlardan bilgi aldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-12-2022 14:52:13 Tarih: 18-12-2022 14:44

Türkiye’nin “Boşaltın” dediği Bodrum'un karşısındaki adalardan bayrak ve silahlarla tahrik ediyorlar

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias Ege’de Türkiye kıyılarına yakın ve Lozan Antlaşması’na göre silahlandırılmaması ve yerleşim olmaması gereken, ancak askeri birliklerin bulunduğu ve on binlerce kişinin yaşadığı 21 adayı ziyaret etmek için 4 günlük sürecek ziyaretlerine Muğla’nın Bodrum ilçesine komşu adalardan başladı.

 

TÜRKİYE UYARMIŞTI

Türkiye’nin Lozan Antlaşması’na göre silahlandırılmaması ve yerleşimin olmaması gereken adaları “Boşaltın” uyarılarına rağmen  Hardalias Bodrum’a sadece 6-12 mil arasındaki İstanköy (Kos), Keçi Adası (Pserimos),  Kilimli (Kalimnos), Kalalimnos, Leros, Bulamaç (Farmakonisi) Eşek (Agathonisi) adalarındaki askeri birlikleri denizden ve karadan ziyaret etti.

 

 

SİLAHLI ASKERLERLERLE BİRLİKTE BAYRAK AÇARAK TAHRİK ETTİ

Hardalias Bodrum silahlı askerlerle birlikte Bodrum kıyılarını göstererek üst düzey komutanlardan bilgi aldı, sahil güvenlik botlarına binerek denizden incelemelerde bulundu. Hardalias’ın Güney Ege’den başlayıp Rodos’a kadar sürecek 4 günlük ziyaretinin yılbaşı öncesi askeri birliklere ve adalarda yaşayanlara yönelik kutlama ve moral ziyarete olduğu belirtildi. Hardalias’ın ada belediye başkanları ile bir araya geleceği açıklandı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI