Bugun...



Türkiye’den Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou’ya sert cevap

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou'nun Atina’daki Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı’nın proje tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada “Zulümler, katliamlar, şiddetli İslamlaştırma girişimleri ve tarif edilemez barbarlıkla, onları atalarından kalma yurtlarından koparıp sığınma yoluna götüren sistemli ve sistemli soykırımla trajik sonu, tedavisi olmayan bir travmadır” sözleri iki ülke arasında ki gerginliği dahada arttırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-01-2022 22:39:48 Tarih: 13-01-2022 22:17

Türkiye’den  Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou’ya sert cevap

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı  Sakellaropoulou’ya verdiği sert mesaj bugün Yunan basınında geniş yer aldı.. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou'nun Atina’daki Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı’nın proje tanıtımı için düzenlenen katıldığı toplantıda yaptığı konuşma iki ülke arasında gerginliğin artmasına neden oldu.

Elliniko-Argyroupoli Belediye Başkanı  Ioannis Konstantatos, Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, Yunanistan Parlamentosu Başkanı Konstantinos Tassouvlas’ında birer konuşma yaptığı toplantıda  Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou eski Hellinikon Havalimanı’nda inşaatı yapılacak olan Dünya Pontus Helenizmi Sarayı Projesi’nin resmi sunumunda Pontus Helenizmi tarihinin uzun, görkemli ve acılı olduğunu vurgulayarak “Zulümler, katliamlar, şiddetli İslamlaştırma girişimleri ve tarif edilemez barbarlıkla, onları atalarından kalma yurtlarından koparıp sığınma yoluna götüren sistemli ve sistemli soykırımla trajik sonu, tedavisi olmayan bir travmadır” şeklinde konuştuğu belirtildi.

 

11 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen toplantıda Pontus sürmene Birliği Başkanı  George Sarafidis projenin tanıtım sunumunu yaptı.

 

TÜRKİYE’NİN YANITINA GENİŞ YER VERİLDİ.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou'nun konuşmasına verdiği yazılı yanıt yine bugün Yunanistan medyasında geniş yer aldı.

 

 

TÜRKİYE’DEN  SAKELLAROPOULOU’YA SERT YANIT

Türkiye, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun, Atina'daki Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı'nın inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı konuşma tepki gösterdi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun, Atina’nın Elliniko-Agrirupoli semtinde inşa edilmesi planlanan Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı”nın inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı açılış konuşmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı:

– Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun, Atina’nın Elliniko-Agrirupoli semtinde inşa edilmesi planlanan “Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı”nın, inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı açılış konuşmasında, yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır.

– Bu iddialar, Anadolu’yu işgale ve istilaya kalkışanın Yunanistan olduğu, Yunan ordusunun, özellikle Batı Anadolu bölgemizdeki masum sivil halka karşı barbarca insanlık suçları işlediği gerçeğini değiştirmemektedir. İtilaf Devletleri Tahkikat Komisyonu’nun raporunda da kayıtlı bu suçlar nedeniyle Yunanistan’a, Lozan Barış Antlaşması’nın 59. maddesi uyarınca, savaş hukukuna aykırı eylemlerinden doğan zararları tazmin etme yükümlülüğü getirildiğini bir kez daha hatırlatırız.

– Yunanistan’ın sıkça ortaya attığı gerçek dışı ithamlar, iki ülke arasındaki sorunların çözümü yolundaki samimi ve dürüst bir diyalog ortamının oluşturulmasına yönelik adımları gölgelemektedir.

– Bu tür tutum ve davranışlar, devlet ricalinden beklenen sorumluluklarla bağdaşmamaktadır. Bu çerçevede, komşumuz Yunanistan’ı bir kez daha aklıselime ve yapıcı bir anlayışa davet ediyoruz.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI