Bugun...



Türkiye’de sezonun ilk cruise gemisi Bodrum’a geldi

Turizm sezonunda pandemi nedeniyle normalleşme sürerken Türkiye’ye ilk cruise yolcu gemisi bugün Bodrum’a geldi. İtalya’nın Trieste kentinden Bodrum’a gelen Norveç Bayraklı dev yolcu gemisi bir gün kalacak. Mayıs ayından itibaren Bodrum’a sezonda 30 yolcu gemisinin turist taşıyacağı açıklandı .

facebook-paylas
Güncelleme: 13-03-2021 17:21:57 Tarih: 13-03-2021 17:15

Türkiye’de sezonun ilk cruise gemisi Bodrum’a geldi

Pandemi sürecinin ardından turizmde normalleşmeler devam ederken yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra Türkiye’yey ilk gelen yolcu gemisi bugün Bodrum limanına demirledi. İtalya’nın Trieste kentinden bugün saat 16.00 sıralarında Bodrum’a gelen Norveç Bayraklı 230 metre uzunluğunda 930 yolcu kapasiteli Viking Sea isimli cruise gemisini Cruise Port İskelesi Genel Müdürü Haluk Hızlan ile geminin acenteliğini yapan Merhaba Gemicilik Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal karşıladı.

 

 

BU YIL İÇERİSİNDE BODRUM’ A OTUZ YOLCU GEMİSİ GELECEK

 

Geminin İtalya’dan 140 personel ile Bodrum’a geldiğini belirten Genel Müdür Haluk Hızlan “Gemi buradan 95 personelini alarak Limasol’a hareket edecek ardından mayıs ayından itibaren turizm sezonuna başlayacak. Çok yakında İstanbul Limanı’da Cruise gemilerine kapılarını açacak ve bu Ege ve Akdeniz’de büyük bir hareketliliğe yol açacak. Bodrum yolcu gemisi iskelesi olarak mayıs ayından itibaren yolcu gemilerini ağırlamaya başlayacağız. Mayıs ve eylül ayları arasında Bodrum7a bu yıl en az 30 yolcu gemisi turist getirecek. Bugün gelen gemi pandemi sürecinin ardından Türkiye’ye gelen ilk yolcu gemisi oldu. Limanımızın güvenlik sağlık hizmetlerimizin üst düzeyde olması nedeniyle gemi şirketi personel değişikliğini buradan yapmayı planladı” diye konuştu.

 

DÜNYADA PANDEMİ LABORATUVARI KURAN İLK YOLCU GEMİSİ

 

Geminin acenteliğini yapan Süleyman Uysal ise “Mayıs ayından itibaren uluslar arası yolcu gemilerini  Bodrum’da ağırlamaya başlayacağız. Viking Sea dünyada pandemi nedeni ile içerisinde test yapılabilecek bir labarotuvar oluşturan ilk gemi. Bu kez personel değişimi için geldi. Ancak önümüzdeki aylarda turistte getirecek” dedi.

Geminin yarın öğle saatlerinde Bodrum’dan ayrılacağı belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI