Bugun...



Türkiye’de ilk kez kürekle mavi yolculuğu başlattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki kürek kulübü ve turizm şirketi aracılığı ile bu yıl ilk kez gerçekleştirilen kürekle mavi yolculuk proğramı bu sabah Bitez koyundan başladı. Yurt dışından gelen 12 kürek tutkunu sporcusu Bodrum ve Gökova’nın koylarını gezerek Datça’nın Knidos limanına ulaşacaklar.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-10-2021 23:41:12 Tarih: 18-10-2021 13:06

Türkiye’de ilk kez kürekle mavi yolculuğu başlattılar

Halikarnas Kürek Kulübü Başkanı Milli takım Antrenörü Celal Gürsoy “Spor ile turizmi birleştirdik, kürek sporuna gönül veren turistler artık ülkemizin cennet koylarını kürek çekerek teker teker dolaşabilecek. Mavi yolculuğun farklı bir versiyonunu hayata geçirmeyi başardık” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki Halikarnas Kürek Kulübü ile dünyanın çeşitli denizlerinde kürek turları düzenleyen “Rowing the World” organizasyonu bu yıl Türkiye’de ilk kez “Kürekle Mavi Tur” temalı bir tura imza attı. Kürek kulübü ile turu organize eden  “Hike’n Sail Travel” şirketi aracılığı ile İsviçre, Amerika, kanada ve İsveç’ten gelen 12 kürek tutkunu bugün Bodrumlu kürekçilerle birlikte mavi yolculuk için denize açıldı.

 

 

TÜRKİYE’DE MAVİ YOLCULUK İLK KEZ KÜREKLE YAPILACAK

 

Halikarnas Yelken Kulübü’nde düzenlenen brifing ve toplantı sonunda basın mensuplarına açıklama yapan  Hike’n Sail Seyahat Şirketi yöneticisi Alper Ertübey “Yaklaşık 20 yıldır Bodrum’da başlayan Mavi Yolculuk felsefesinin devamı niteliğinde biz kıyılardaki uygarlıklara deniz yoluyla ulaşarak turlar düzenliyoruz. Bu mavi yolculuğun ilk kez kürekle yapıldığı bir tur olacak. Bu yaptığımız kürek çekerek yapılan ilk mavi yolculuk turu olacak. Antik limanlara kürek çekerek ulaşmayı planlıyoruz. Yarından itibaren de Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü’nün ekibiyle birlikte Datça’dan Knidos Limanı’na kadar 4 gün kürek çekmeyi planlıyoruz. Bu organizasyonlarda kürek tutkunu konuklarımız dünyayı denizden kürek çekerek görmeyi tercih eden kişiler. Türkiye’ye ister gastronomi turuna gelin, ister kürek çekmeye gelin, ister yürümeye gelin Türkiye’de yapılan bütün turlar gastronomi turudur diye. Turlarımızda yeme içme kültürünü iyi tanıtmaya Türk mutfağının zenginliğini göstermeye çok özen gösteriyoruz. Türkiye’nin cennet koylarını tanıtmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

BODRUM VE TURİZMDE KÜREĞİ SEVDİREN MİLLİ ANTRENÖR GÜRSOY AÇIKLADI

2006’dan beri Bodrum’da yaşayan kürek sporunun duayenlerinden olan ve 2018’den beri Halikarnas Kürek Kulübü Başkanlığı görevini yürüten kürek milli takım antrenörlerinden Celal Gürsoy “Dünyanın çeşitli yerlerinden gelmişler, onları ağırlamaktan çok mutluyuz. Bir ilki yapıyoruz, kürekle mavi tur. Çok değerli bizim için. Bu projeyi her yıl katılımı arttırarak geleneksel hale getirmek istiyoruz. Çünkü kürek ağır bir spor gibi tanımlanıyor. Halbuki burada 76 yaşında, 74 yaşında insanlar var, dünyanın çeşitli yerlerinden gelmişler. Amerika’dan kalkıp Türkiye’ye kürek çekmeye gelmişler. Kürekle mavi yolculuk yapıp araçların ve teknelerin dahi giremediği küçük kıyıları, tarihi ve ören yerlerini görme tanıma fırsatı bulacaklar. Bunun anlamını belirtmek istiyorum, altını çizmek istiyorum. Çok önemli bizim için. Çünkü turizmde güzelliklerimizi tanıtmak için alternatif yaratmak turizmi çeşitlendirmek zorundasınız, biz bunu başarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

BODRUM’DA TATİL BU KEZ BENİM İÇİN ÇOK FARKLI OLACAK

 

Daha öncede birçok kez tatilini Bodrum’da geçiren ve İsviçre’den gelen 65 yaşındaki Kathleen Mary Berezin “Birçok kez Bodrum otellerinde tatil yapma olanağı buldum. Yaklaşık 50 yıldır kürek çekiyorum. Ancak böyle bir organizasyonun Bodrum’da düzenlediğini duyunca hemen müracaat ettim. Bodrum’da en güzel mevsimde Gökova’nın koylarını kürek çekerek gezeceğiz hem spor hem tatili bir arada yapacağız” diye konuştu.

 

 

GÖKOVA’NIN CENNET KOYLARINI KÜREK ÇEKEREK GEZECEKLER

 

4 farklı ülkeden gelen kürekçiler bugün Halikarnas Kürek Kulübü’nün sporcuları ile birlikte Bodrum’dan denize açılarak Akvaryum Koyu, Kara Ada ve Çelebi Adası koylarını gezdiler. Yarın kürek ile birlikte mavi yolculuğa yine sabah erken saatlerde yola çıkarak Datça’ya hareket edecekler.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI