Bugun...



TÜRKİYE'DE BİR İLK ...SOKAK KÖPEKLERİNE AKILLI TASMA..

Gümüşlük Patileri Derneği tarafından geliştirilen projede sokak köpeklerine akıllı künyeli tasmalar takılmaya başlandı. Akıllı künyeli tasmalarda köpeklerin isimleri, aşıları, kullandıkları ilaçların yanı sıra hoşlandıkları müziklerden, yemeklere kadar tüm bilgileri yazılı.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-03-2019 17:00:43 Tarih: 13-03-2019 16:14

TÜRKİYE'DE BİR İLK ...SOKAK KÖPEKLERİNE AKILLI TASMA..

 

SOKAK KÖPEKLERİNE AKILLI KÜNYELİ TASMA…

Gümüşlük Patileri Derneği tarafından geliştirilen projede  sokak köpeklerine akıllı künyeli tasmalar takılmaya başlandı. Akıllı künyeli tasmalarda köpeklerin isimleri, aşıları, kullandıkları ilaçların yanı sıra hoşlandıkları müziklerden, yemeklere kadar tüm  bilgileri yazılı. Telefon ile köpeklerin bilgilerine ulaşılabiliyor.

Gümüşlük Patileri Derneği ve  SherloockPets tarafından gerçekleştirilen “Gel Tanışalım” isimli projesi kapsamında cep telefonu ile sokak köpeklerinin takip edilebilmesi için akıllı künyeli tasmalar takıldı. İlk etapta 20 sokak köpeğine takılan tasmalar aracılığı ile köpeklerin tasmalarındaki karekodlar telefonlar tarafından okunabiliyor. Akıllı künyelerinde köpeklerin isimleri, aşıları, kullandıkları ilaçların yanı sıra hoşlandıkları müziklerden, yemeklere kadar tüm bilgileri yazılı olacağını ve tasmalarına asılan künyelerdeki kare kodu akıllı telefonu olan herkes okuyabileceği belirtildi. Bugün sokak köpeklerine takılan akıllı künyeli tasmalar etkinliğine CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ta katılarak destek verdi.

Gümüşlük Patileri Derneği Başkanı Levent Altan, karekodlu akıllı künyelerle sokak köpeklerinin gelen insanlarla tanışmasının kolaylaşacağını vurgulayan Levent Altan, “Artık teknoloji her yerde ancak teknolojiyi doğayla buluşturmak gerekli. Gümüşlük’e gelen insanlar sahillerimizde köpeklerle birlikte sörf yapıp, birlikte güneşlenebiliyorlar. Can dostlarla ilgili bilgileri vererek onların teknolojik dili olmak istedik. Ayrıca sağlık durumlarıyla ilgili bilgiler vererek kuduz korkusunun önüne geçmeyi planladık” dedi.

Tüm sokak köpekleri için yaymak istedikleri bu proje için Gümüşlük’ü seçtiklerini vurgulayan SherlockPets kurucusu Hande Erdoğmuş, “İnsanlar bu özel akıllı künyeleri kaybolma riskine karşı sahipli hayvanları için alıyorlar. Biz her bir satılan künye için bir künyeyi sokak köpeklerine bağışlıyoruz. Böylece tüm sahipli ve sahipsiz köpeklere kimliklerini vermek istiyoruz” diyerek projeyi Gümüşlük’ten başlattıklarını açıkladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI