Bugun...



Türk ve Ürdünlü minik eller fidan dikti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl temmuz ve Ağustos ayında yanan ormanlık alanlara Türk ve Ürdünlü çocuklar birlikte fidan dikti, yanan ormanlık alanlara kuş yemleri bıraktı.

facebook-paylas
Tarih: 01-03-2022 12:27

Türk ve Ürdünlü minik eller fidan dikti

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde e-twinning faaliyetleri kapsamında Bodrum’dan da okulların proje ortağı olduğu “Nefesime Sahip Çıkıyorum “(I Own My Breath)” projesi düzenlendi.  Geçtiğimiz yıl Bodrum’un Güvercinlik Köyü’nde meydana gelen orman yangınlarının bulunduğu bölgede

öğrencilerin ormanlara bakış açılarını geliştirmeyi, ormandaki canlıların nasıl yaşadığı ile ilgili farkındalık yaratmayı ve orman yangınlarına karşı alınabilecek önlemler karşısında duyarlılık kazandırmak amacıyla düzenlenen projeye Türkiye’den ve Ürdün’den öğrenciler katıldı.

 

HEDEF DAHA YEŞİL BİR DÜNYA

Atatürk İlkokulundan Gülseven Üçerler ile Ebru Genç Kale, Fuat Erten İlkokulundan Sevgi Karademir, Umurca İlkokulundan Berina Tekin, Yunus Büyükuşoğlu İlkokulundan Kübra Kalmaz, Dr.Mete Ersoy İlkokulundan Hülya Durmuş, Bozüyük İlkokulundan Kader Ekiz Şahin, Beyobası İlkokulundan Melda Maç, Cengiz Topel İlkokulundan Özden Altunlu ve Alkarama Elementary Primary School Huda Alhassan isimli öğretmenlerin proje ortaklığını yürüttüğü etkinliklerde hedef daha yeşil bir dünya oldu.

 

TOHUM TOPLARI VE HAYVANLAR İÇİN KUŞ YEMLERİ DOĞAYA BIRAKILDI

Düzenlenen etkinlikte yanan ormanlara gezi düzenlenerek tohum topları ve hayvanlar için kuşyemleri doğaya bırakıldı. Güvercinlik Mahallesi’nde gerçekleştirilen ağaç dikme faaliyetlerine katılım sağlandı ve okullarda Orman İşletme Müdürlüğü araçları ve yangınlara müdahale ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Kamu spotu çalışması kapsamında sloganlar hazırlanarak öğrenciler tarafından yapılan resimler tabela haline getirildi.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI