Bugun...



TURİZMCİNİN BAYRAMI SEÇiMDEN SONRAYA KALDI

Türkiye’de yaklaşan seçimler ve ekonomik şartlar turizmin gözde merkezi Bodrum’da a turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-04-2023 21:16:01 Tarih: 19-04-2023 13:46

  TURİZMCİNİN BAYRAMI SEÇiMDEN SONRAYA KALDI

 4 kişilik bir ailenin bayram tatilinin 15-25 bin TL: arasında değiştiğini belirten Dünyanın En Güzel Koyları Birliği genel sekreteri turizmci Galip Gür “İlçenin umudu yine 2. konut sahiplerinde, açık olan otellerde doluluk oranı ise %70’lerde, asıl bayram seçimden sonra olacak çünkü bu sezon beklentimiz yurt dışından gelecek turist olacak” dedi.

 

Muğla’nın Bodrm ilçsinde turizm sezonuna Bayram Tatili ile başlamak için turistik tesesleri açan turizmciler umdukların bulamadı. İki kişilik oda fiyatların 2000TL: den başladığını belrten Bodrum Profesyonel Turizmciler Derneği (BOYD) Başkanı Sabahattin Duman “Ülkdeki seçim beklentisi ekonomik güçlük bayram tatilini etkledi. Birçok trizmc otel 29 Mayıs ile birlikte açma kararı aldı. Çünkü rezervasyonlar beklendiği gibi olmadı. Ama açık otellerde doluluk oranı %80-70 lerde. Beklentimiz bu nedenle mayıs ayı sonuna kaldı” dedi.

 

 

MAVİ YOLCULUK EL YAKIYOR

Hafta sonu il birleşen bayram tatili nedeniyle günübirlik ve mavi yolculuk teknelerini deniz indirdiklerini ancak şu ana kadar rezervasyon alamadıklarını belirten Halikrnas Tekne Koopertifi yöneticisi Enver Kantarmış “Günübirlik mavi iylcluk 500 tl. den başlıyor. ÜÇ günlük mavi yolculuk is günlük teknesine göre 10-15 bn TL: den dğişiyor. Gerçeklerden kaçamayız, vatandaşın tatil yapacak gücü kalmadı. Bu şartlarda tekneler limandan çıkamaz” diye konuştu.

 

TURİZMCİNİN BAYRAMI SEÇiMDEN SONRAYA KALDI

 

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği genel sekreteri turizmci Galip Gür “Seçim beklntisi v ekonomedek belirsizlik önümüzdeki  bayram olumsuz etkiler.İlçenin umudu yine 2. konut sahiplerinde, açık olan otellerde doluluk oranı ise %70’lerde, turizmcinin asıl bayramı seçimden sonra olacak çünkü bu sezon beklentimiz yurt dşından gelecek turist olacak” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI