Bugun...



Turizmci Özsert’ten çok sert açıklama “Turizm toplantısında kuru pasta ve çayla turizm hakkında konuşmayın, gelin Gümbet’i görün”

Gümbet Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (GÜÇDER) Başkan Yardımcısı turizmci Mehmet Feridun Özsert “Gümbet’te turizm bitmek üzere bunun farkında olan turizmciler, dernekler ise düzenledikleri toplantılarda kuru pasta çay sohbeti yapıyorlar, çözüm yok. İşyerlerinin yüzde 90’nı imara aykırı ve kaçak, kalitesizlik turiste yansıyor” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-10-2022 16:35:41 Tarih: 01-10-2022 16:13

Turizmci Özsert’ten çok sert açıklama “Turizm toplantısında kuru pasta ve çayla turizm hakkında konuşmayın, gelin Gümbet’i görün”

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki turistik Gümbet Mahallesi’nde turizm sezonundaki olumsuzluklar turizmciyi çileden çıkardı. Gümbet’te turistin sokakta yürüyemez hale geldiğini belirten  Gümbet Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (GÜÇDER) Başkan Yardımcısı turizmci Mehmet Feridun Özsert “Gümbet’te turizm bitmek üzere bunun farkında olan turizmciler, dernekler ise düzenledikleri toplantılarda kuru pasta çay sohbeti yapıyorlar, çözüm yok. İşyerlerinin yüzde 90’nı imara aykırı ve kaçak, kalitesizlik turiste yansıyor” diye konuştu.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Gümbet Mahallesi’nde hizmet kalitesinin düşmesi, sokaklarda çıkan kavga ve huzursuzlukların yerli ve yabancı turiste yansıdığı her ay onlarca turistin acente ve tur operatörlerine şikayetlerde bulunduğu belirtildi.

 

KALİTESİZLİK GÜMBET TURİZMİNİ BİTİRDİ

38 yaşındaki tur rehberi Ali Keskin 10 yıl önceye kadar eğlence ve konaklama sektöründe kalite yüksekti, en az 40 ülkeden bu mahallede turist tatile gelirdi. 15 yıl üst üste tatile gelen turistleri biliyoruz. Ama artık gelmez oldular. Son 5-6 yılda işgallerin artması, kalitenin düşmesi, sahte ürün satan işletmelerin çoğalması kavgaların artması nedeniyle 5-6 ülkenin ucuz turisti gelmeye başladı. Gümbet’ten turist kaçarken yaşanan sorunları kimse çözmek için uğraşmadı. Gümbet turizmini bitirdiler, sahil plajlar dilenciden geçilmiyor” diye konuştu.

 

 

Bodrum Belediyesi eski meclis üyesi, Gümbet Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (GÜÇDER) Başkan Yardımcısı turizmci evli ve iki çocuk babası 57 yaşındaki Mehmet Feridun Özsert ise anterhaber.com’a yaptığı açıklamada daha önce esnaf kavgalarının yaşandığı, barlarda turistin kazıklandığı üzerine çıkan tartışmaların yaşandığını ve  düzenlenen turizm toplantılarından sonuç alınamadığını söyledi.

 

 

Özsert “20 yıldır Gümbet’ee tatile gelen bir tanıdığım aile, arkadaşım ve aynı zamanda Gümbet sevdalısı, bir daha gelmeyeceğiz, dedi. Ayaz Caddesi’nde rahat gezemiyoruz, alış veriş yaptık kazıkladılar, hakkımızı aramaya kalktık dayak yemekten son anda kurtulduk. Bunun gibi onlarca şikayet geliyor. Turizm toplantısında mutlaka benzer söylemler dile getiriliyor, ancak toplantıda kuru pasta yiyip, çay içmekle sorunlar çözülmüyor. Acenteler turisti getiriyorda, sokağa çıkan turist koşarak otele giriyor. Turizmciler kendilerinin gezemeyeceği yerde turistin gezmesini nasıl beklerler. Eğer turizmciler o sokakta aileleri ile birlikte gezebiliyorsa turistin gezmesini beklesinler. Sokağa çıkan turistin haline bakın. Üzerine toplantı toplantı yapıp, fuar fuar gezip turist gelsin diye mücadele ediliyor. Gümbet kayboluyor, yok oluyor. İşyerlerinin yüzde 90’nı imara aykırı ve kaçak, kalitesizlik turiste yansıyor” diye konuştu.

 

 

KONU İLE İLGİLİ HABER LİNKLERİ AŞAĞIDADIR




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI