Bugun...



Turistik ilçede bayram hareketliliği başladı, Kumbahçe sahili boş kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizmci bayram rezervasyonlarında umduğunu bulamazken bugünden itibaren kısa bayram tatili için ilçeye gelenler güzel havayı görünce sahillere akın etti. Çoğunluğu 2. Konutları olan ve yazlıklarına gelen en sakin bayramı geçireceklerini söylediler.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2022 20:33

Turistik ilçede bayram hareketliliği başladı, Kumbahçe sahili boş kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizmci sezon başındaki bayram tatilinde umulan rezervasyonları bulamazken cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Ankara, İzmir, bursa ve İstanbul gibi büyükşehirlerden yazlıklarına gelenler 26 derece hava ve 20 derece deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Bodrum’da sitelerin bulunduğu plajlara akın etti.

 

GELENLER HEMEN SAHİLE GİTTİ

Bol bol güneşlenen ve denize giren yerli turistler ülkenin çoğu yerinde görülen soğuk ve yağışlı havadan uzaklaştıklarını belirttiler. Şehir merkezindeki iki önemli halk plajından Kumbahçe sahili kafeterya, restoran ve özel beach clupların yüzlerce masa, sandalye, şezlong, şemsiye, koltuk, zeytin saksılığı, çiçek saksılığı ve bazı eşyalarla denizin dibine kadar işgal edilince vatandaşın yüzecek güneşlenecek yeri kalmadığını belirten vatandaşlar Paşatarlası Plajı'ndaki sınırlı alana giderek denize girip güneşlendi. Kumbahçe Halk Plajı'nın büyük oranda boş olduğu görüldü. İstanbul'dan tatile gelen Emre Akış "Üç yıldır Bodrum7a gelmiyordum, Kumbahçe'ye gelince plajı gördüm ve şok oldum. Binlerce masa sandalyeyi plaja doldurmuşlar ne yürünecek ne denize girecek ne güneşlenecek yer kalmamış. Eşim ve çocuğumla bir yere oturup denize girmek istedik, iki meşrubat ve bir kahve içtik. Rakamı söymelemeyeceğim ama Miami'de eminim daha ucuza içersiniz, esnaf bindiği dalı kestiğinin farkında değil galiba" diye konuştu

 

 

 

 

YAPILAN ZAMLAR BAYRAM TATİLİNİ UNUTTURDU

Ortakent Mahallesi’ndeki bir sitedeki yazlığına gelen evli ve iki çocuk iki torun sahibi 56 yaşındaki emekli tarih öğretmeni Billur Çelikhan “ Havaların bodrum’da aniden ısındığını öğrenince yazlığımıza bu yıl bir ay erken gelmek istedik. Bayram tatili için bizim için bir fırsat oldu. Ancak ilk kez Bodrum7a bayramda bu kadar sessiz ve sakin gördük. Plajlar boş, yollar sakin. Ankara’dan aracımızla gelirkende eskiden bayramlarda gördüğümüz yoğun trafiğe tanık olmadık. Sanıyorum son aylarda akaryakıta yapılan zam bayram tatilini unutturdu. Zaten evimiz olmasa bizde gelemezdik bugünün ekonomik şartlarında” diye konuştu.

 

Kumbahçe halk! plajı

 

Paşatarlası halk plajı




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI