Bugun...



Turistik adada balıkların canlı canlı kızartılması dünyayı ayağa kaldırdı

Akdeniz’deki turistik Kerpe (Karpathos) Adası’ndaki bir restoranda balıkların müşterilere canlı canlı kızartılarak servis edildiğinin ortaya çıkması üzerine suç duyurusunda bulunulduğu ve Kerpe polisinin soruşturma açtığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-05-2023 11:36:53 Tarih: 31-05-2023 10:47

Turistik adada balıkların canlı canlı kızartılması dünyayı ayağa kaldırdı

Akdeniz’deki turistik Kerpe (Karpathos) Adası’ndaki bir restoranda balıkların müşterilere canlı canlı kızartılarak servis edildiğinin ortaya çıkması Yunanistan’daki çevre ve hayvan hakları temsilcilerini harekete geçirdi.

 

BALIKLAR DİRİ DİRİ KIZALTILIYOR

Rodos Adası’ndaki Rodiaki Gazetesi’nin duyurduğu haberde bir restoran- tavernada hala canlı olan ve yumurtlayan balıkları kızartıldığının ortaya çıkması üzerine avukat  Giorgos Kypraios aracılığıyla suç duyurusunda bulunulduğu ve dava açıldığı belirtildi. Nemesis (Hayvan Hakları Derneği) ve Panhelenik Çevre Örgütü'nün sert tepkisine neden olay sonrası internette dolaşan balık kızartma videosu, bir restoranda bazı kişilerin balıkları unlayıp diri diri kızarttığını göstermesi öfke ve öfkenin yanı sıra sert yorumlara da neden oldu.

 

 

BALIKLARI KIZARTIRKEN GÜLÜYORLAR

Olayla ilgili olarak "tanea.gr" sitesinde yer alan bir yazıda, "videoda görüldüğü gibi, balıkları canlı görünürken una atıp sonra kızgın yağda pişirdikleri görülüyor" denildi.İki aşçının balıkların hareket etmemeleri için tavaya bastırdıklar ve bunu gülerek yaptıkları ve bunun bir canlıya işkence olduğu belirtildi.

 

 

ADADA DAHA ÖNCE GÖRÜLEN BİR OLAY DEĞİL

Kerpe Belediye Başkan Yardımcısı Manolis Paragyios  yaptığı açıklamada, olayın dünyaya yayılması ile tepkilerin haklı olduğunu belirterek “ Adadaki bir restorand meydana gelen olay sürekli yalpan bir şey değildir, bizde ilk kez duyduk. İşletme sahibi ile görüştük, çok üzgün ve özür diledi. Bir canlıya işkence yapılarak pişirmek bizimde kabul edeceğimiz bir şey değil. Konu yargıya taşındı. Tamamen münferit bir olaydır, tüm adaya mal edilmesi doğru değil. Adamızda 200 restoran var, bugüne kadar böyle bir şey duymadık” Dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI