Bugun...



Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk beraat etti

Kapatılan Turgutreis Beldesinde 20 yıl Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Dinçberk ve arkadaşı O.Z.Y hakkında Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi’ nde açılan kamu davasının yapılan yargılaması sonunda Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Suçundan verilen 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2021 18:15

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk beraat etti

Bodrumda yaşayanların yakından tanıdığı Dinçberk hakkında 2015 yılında verilen mahkumiyet kararı yerel ve ulusal basında yer almıştı.

Mahkumiyet kararının  temyiz edilmesi üzerine  hüküm  Yargıtay tarafından bozuldu.

Bozma kararı sonrası bugün yapılan son  duruşmada Dinçberk  ve O. Z.Y ‘nin  ‘’Atılı Suçu İşlediği Sabit Olmadığından Beraatine’’,    Tanık A.Ü hakkında yalan tanıklık suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

 

 

Yargılamanın başlangıcından beri  Dinçberk  ve O.Z.Y ‘i temsil eden  Av. Ersin Uslu duruşma sonunda yaptığı açıklama da ‘’ FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü Üyesi olduğu için meslekten ihraç edilen Savcı tarafından düzenlenen iddianame ve aynı örgütün üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Hakim tarafından  sahte deliller üretilerek ve olay yerinde bulunmadığı ispatlanan  kişilerin yalan tanıklığına itibar edilerek   müvekkilim işlemediği bir suçtan dolayı   mahkum edilmişti. Hükmü  Yargıtay’da temyiz ettik,  karar Yargıtay tarafından bozuldu. Bu gün yapılan yargılamada müvekkillerimin Beraatine ve yalan tanıklık yaptığı ortaya çıkan A.Ü hakkında yalan tanıklıktan suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Biz Türk Yargısına inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik.  Adalet yerini buldu” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI