Bugun...



TOYOTA YATU VE TOYOTA TÜRKİYE CİDDİYETSİZLİĞİNDE –REZALETİNDE SON BÖLÜM, TOYOTA MÜŞTERİSİ BİLSİN İSTEDİM

Bir OKURUMUZ anlattı. Durumu inceledik. Konu açıklansın dedik. Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız ve gazeteci olarak açıklama beklediğimiz TOYOTA YATU ve TOYOTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNİ DEFALARCA ARADIK, ULAŞAMADIK, DÖNECEĞİZ DEDİLER DÖNMEDİLER. Açıklama yaparlarsa yayınlarız...

facebook-paylas
Güncelleme: 02-04-2022 03:26:57 Tarih: 01-04-2022 22:19

TOYOTA YATU VE TOYOTA TÜRKİYE CİDDİYETSİZLİĞİNDE –REZALETİNDE SON BÖLÜM, TOYOTA MÜŞTERİSİ BİLSİN İSTEDİM

BODRUM'DA YAŞAN 55 YAŞINDAKİ KADIN TOYOTA KULLANICISININ YAŞADIKLARI VE ANLATTIKLARI

Öncelikle bu açıklamayı  3-4 bin TL. lik çamurluk parçası için değil, Toyota’dan çalışan Türk insanının bir Türk müşteriye karşı saygısızlığı ciddiyetsizliği, soruna çözüm için tam 7 gün bekletilmesi, yapılan ahlaksız teklifler ve ciddiyetsizliği, müşteriyi enayi yerine koymayı tercih etmeleri nedeniyle öncelikle TOYOTA müşterilerinin bilgisine ardından Türkiye’de çözemediğim, bırakın sorunu çözmeyi muhatabını bulamadığım SORUNU Japonya ve gerekirse AİHM’ne götürmek üzere yaptık. 20 yıllık TOYOTA kullanıcısıyım, ailemizde 3 TOYOTA araç var. Hayatımda bugüne kadar böyle bir olay yaşamadım, Aracın markasından değil ilgisiz alakasız Türkiye personelinden bahsediyorum

 

Madde madde anlatalım
1) Eşimin bir yılılk Toyota HCR motel aracı var. Yılda 15 bin kilometre yapar. Üç ay önce paralı otoyolda sol ön çamurluk düştü, araç hareket halinde olduğu için tekerlek çamurluğa zarar verdi, bir tamirciye geçici tamir ettirip Bodrum’daki TOYOTA YATU servise getirdi. Çamurluk parçalanmış, yenisin takalım, dediler. Tabi takın dedik, 3800 TL. verdik. Şimdiye kadar hiçbir serviste herhangi bir konuda ödeme sıkıntımız olmadığı gibi ne parça gerekiyorsa değiştirin demişizdir. Bunu servis bilmektedir.

2) Aradan üç ay geçtikten sonra, 7 gün önce taktıkları sol ön çamurluk (Yeni takılan) yine yerinden çıkarak, tekerleğe sürttü ve hafif hasar meydana geldi. Ne yaparsınız? Servise götürdük tabiî ki. Aracın sol ön çamurluğuna bakmadan çarpmışsınız, damgasını patlattılar. Bizde “Önemli değil siz bunu tamir edin kopan küçük bir parça iki vida ile tutturun biz işimizi görelim” dedik

 

TOYOTA CEVAP: YAPAMAYIZ SANAYİYE GÖTÜRÜN ORDA YAPTIRIN DEDİLER

 

3) Bugüne kadar hiçbir arabamı servisi dışında bir yere götürmedik niye yapmıyorsunuz, bu kez çarptın tartışması çıktı yine müşteri olarak arabanın sağ alt çamurluğunun önüne yatıp baktığımızda (SAĞLAM ÇAMURLUK) sağlam çamurluğun vidalarının yerinden söküldüğünü ve sallandığını gördük. 50 kilometre daha gitsek sağlam olan çamurlukta düşüp tekerlek onada zarar verecek, dedik. Bu kez kızdılar arabayı servis dışına çıkartıp gidin dediler.

 

4)Arabayı aldık tam gidiyorduk TOYOTA Yatu ‘sorumlu müdürü Kayhan ve Utku beyler “Aman gitmeyin siz bizim yıllarca müşterimizsiniz, hemen yaptırırız dediler, arabayı aşağıya götürdüler hem hasarlı çamurluğu yerine taktılar hemde havada sallanan sağ çamurluğu tekrar monte ettiler. Ardından siz merak etmeyin biz bunu çözeriz, dediler..

 

TOYOTA OTOMOBİL KULLANICISI İKİ HAFTADA BİR ARACIN ALTINA YATARAK ÇAMURLUKLARIN VİDALARINI KONTROL ETMEK ZORUNDAMIDIR? ETMEDİĞİ TAKDİRDE BOŞA DÜŞEN ÇAMURLUK TEKERLER TARAFINDAN HASARA UĞRATILMAKTADIR..

 

5) Biz sorunu çözmeyi beklerken gelen telefonla şok olduk. TOYOTA YATU BİZE VİDALARI PARÇALANAN çamurluk için, “Hasarlı bir araç geldiğinde ondan çıkarıp size takalım” “YOKSA BİZ BUNUN YENİSİNİ TAKARSAK BİZİM PATRON BUNUN PARASINI İŞÇİDEN KESER” dediler. Bu onursuz teklifi tabiî ki kabul etmedik. Kardeşim benim size getirdiğim araçtan da siz parça alıp o zaman başka araca takıyor olabilirsiniz, şimdi size nasıl güveneceğiz, dedik.

 

6) Müşteri olarak ne yaparsınız, TOYOTA MUĞLA YATU’yu arayıp üst düzey bir yetkili ile görüşelim dedik, telefona çıkan sekreterler tam 4 kez size dönüyoruz, hemen arattırıyoruz dediler, tam 7 gün geçti müşteriyi ciddiye alıp TOYOTA MUĞLA YATU’DAN hala arayan soran yok. İnsana saygısızlığın bu derecesi olur….

 

Otomobil sürücüsü otomobilin altına serviste sürünerek yatıp sağlam olan ancak vidaları kopuk havada sallanana bu parçayı görüntüleyince ortalık karışıyor.

 

7) Bu arada aynı sorunu TOYOTA GENEL MERKEZE BİLDİRDİK, Müşteri hizmetleri kaydımızı aldı, sorunu inceleyip size döneceğiz, dediler tam 7 günde 5 kez TOYOTA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ aradık, DÖNECEĞİZ DEDİLER, ne dönen ne arayan var. Sonunda bir müşteri hizmetleri görevlisi aradı, (Yasin bey) konuyu inceledik, sağ çamurluğunuzda sıkıntı yokmuş dedi, sağ çamurluk ile sol çamurluğu karıştıran bir görevli ile ne konuşacaksınız, zaten sorun sol çamurlukta ama sağ çamurluk havada sallanıyor vidaları düşmüş dedik, görevli bu kez “Mühendislerimiz durumu inceledi, bizde sıkıntı yokmuş, isterseniz size indirimli parça verelim” dedi, Kardeşim, araç bende ne zaman neyi inceledin ilk kez konuşuyoruz” dedik. Yani illede parçayı satacak. Sağ olan çamurluğun vidaları çıkmış havada sallanıyor, tek bir vida tutuyor o düşse oda parçalanacak diyoruz, cevap ONU BİLEMEM oluyor, telefonu kapatıyor.

 

8)Tekrar iletelim, amacımız 3-4 bin TL. lik çamurluk değil, kaza yaparsınız araç zaten kaskoludur veya 50 bin TL. -100 bin Tl. öder yaptırırsınız. Buradaki sorun sizi müşteri olarak enayi yerine koymak illede servisin haklı çıkarmasını sağlamak.  TOYOTA’da mağdur olduğunuz servisin dışında ne MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ YATU’DA NEDE TOYOTA TÜRKİYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE tek bir yetkiliye ulaşamamış olmanız, defalarca yazmanıza not bırakmanıza arayın demenize rağmen sizi ciddiye alıp aramamış olmaları, derdinizi anlatacak kimse bulamamış olmanız.

9) Günlerce uğraşmanıza rağmen ne TOYOTA MUĞLA YATU’DAN nede TOYOTA GENEL MÜDÜRLÜK’ten arayan soran olmadı. Bir çamurluktur dediler geçtiler.

 

TEKRAR BELİRTMEK İSTERİZ TOYOTA BİR DÜNYA MARKASI VE ARAÇTAN MEMNUNUZ. MEMNUN OLMASAK 20 YILDIR BU ARAÇLARI KULLANMAYIZ. SATIP YENİSİNİ ALMAYIZ. BU NEDENLE AMACIMIZ MARKAYI FİLAN KÖTÜLEMEK DEĞİL. TOYOTA DÜNYA ÇAPINDA KENDİNİ YENİLEYİP TEKNOLOJİSİNİ GELİŞTİRMEK TÜRKİYE'DE İNSANA YATIRIM YAPMAMANIN ACISINI ÇEKİYOR.

 

ANCAK BÖYLE DEĞERLİ BİR DÜNYA MARKASININ TÜRKİYE’DEKİ TÜRK PERSONELİNİN TÜRK MÜŞTERİSİNE YAŞATTIĞI ZULÜMÜ, İŞKENCEYİ İNSAN YERİNE KONMAMAYI TOYOTA KULLANICILARI İLE PAYLAŞMAK İSTEDİK. BİLİNKİ BAŞINIZA BİRŞEY GELİRSE EN AZINDAN BODRUM VE MUĞLA YATU İLE TOYOTA MERKEZİNDE BU DURUM İLE KARŞILAŞACİBELECKİSİNİZ…!

 

ŞİMDİ TOYOTA’DA DUYAN OLURSA ŞU SORULARA YANIT VERSİNLER

 

  1. Arızalı bir arabayı servisinize getirdiğimizde “Yapmayız bunu gidin sanayide yaptırın demek ne demek” Ben arızalanan aracı sanayide yaptıracaksam siz niye servis hizmeti veriyorsunuz?
  2. Aracın altına bakmadan anında çarpmışınız yorumunu müşteriye yüklemek, ardından müşteri otomobilin altına sürünerek  yatıp hem sol çamurluğu hemde havada vidaları sökülen ve sallanmakta olan hasarsız sağ çamurluğu tespit etmek zorundamıdır?
  3. Madem suçu müşteride buldunuz, o zaman niye hasarlı bir otomobilden çıkma parça teklifi yapıyorsunuz
  4. Otomobil servise geldi önce yapmam dediniz sonra servisten dışarı çıkardığınız aracı servise geri alıp hem sol hasarlı çamurluğu tamir ettiniz hemde havada sallanan sağ çamurluğun vidalarını değiştirdiniz, otomobil servise girdi, NEDEN SERVİS KAYIT BELGESİ VERMEDİNİZ, O ARACA NE YAPILDIĞINI NASIL BİR İŞLEM YAPILDIĞINI NASIL KANITLAYACAĞIZ?
  5. Toyota YATU VE TOYOTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE MÜŞTERİNİN BİR HAFTA HER GÜN ARAMASINA RAĞMEN, YETKKİSİZ VE ETKİSİZ MÜŞTERİ HİZMETLERİNİN DIŞINDA ULAŞABİLECEĞİ BİR ÜST DÜZEY YETKİLİ YOKMUDUR? Müşteri günlerce sinir krizi geçirmek insan yerine konmamak zorundamıdır?
  6. Son soru. TÜM BUNLAR TOYOTA GİBİ BİR MARKAYA YAKIŞMAKTAMIDIR.
  7. BU SATIRLAR YAZILANA KADAR HALA BİR YETKİLİ GERÇEK DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN ARAMIŞ SORMUŞ DEĞİLDİR.
  8. YUKARIDA ANLATIĞIMIZ TÜM GÖRÜŞMELER GEREK BENİM TELEFONUMDA GEREKSE TOYOTA’DA MEVCUTTUR
  9. TOYOTA’DAN CEVAP GELİRSE AYNEN YAYINLAYACAĞIZ (DOĞRU BİLGİLER IŞIĞINDA OLMASI ŞARTIYLA)
  10. OLAYLA İLGİLİ HASARLI ÇAMURLUK, HASARSIZ ÇAMURLUK AMA HAVADA SALLANIYOR, FOTOĞRAF VE VİDEOLARI MEVCUTTUR..

Bu konudan müşteriyi müşteri yerine koyma konusundan bir şey çıkar mı? Çıkmaz. Türkiye’de bu işler böyle yürür gidermi, gider. Bu nedenleki bizde durum böyle gitmemesi Türk insanının Türk işçisinin, yöneticilerinin yine Türk tüketiciye insanca muamelesi için durumu CİMER, BİMER başta olmak üzere Japonya TOYOTA’ya kadar bildirdik. Gelişme olursa tekrar bildireceğiz.

Sıradan bir markanın dahi yaşatmayacağı bir ortamı 20 yılılk Toyota kullanıcısına yaşattıkları için bunları anlatarak herkesin bilmesini öğrenmesini istedik.




Editör: Turan Akyüz




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI