Bugun...



'Tosuncuk' bu akşam yurda dönüyor

Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'ı getirecek olan uçak 22.30'da Türkiye'de olacak...

facebook-paylas
Güncelleme: 03-07-2021 13:21:38 Tarih: 03-07-2021 11:58

'Tosuncuk' bu akşam yurda dönüyor

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Aydın, Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait uçakla İstanbul’a getirilecek. Uçağın 22.30 sularında İstanbul’da olması bekleniyor. İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak Aydın sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na gönderilecek.

 

ÇEMBER NASIL DARALDI

 

19 Mart 2018’de hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan Aydın için görüldüğü iddia edilen her ülkeyle adli işbirliği çerçevesinde temasa geçildiği öğrenildi.

Uruguay, Brezilya, Panama, Honduras, Kanada ve Ukrayna ile adli makamlarıyla yazışmalar yapılırken  Aydın'ın Brezilya’da olduğu yönündeki duyum üzerine 2018 yılı Haziran ayında Brezilya’dan iadesi istendi.

Yargı kararlarını içeren Adalet Bakanlığının iade talebi son olarak Şubat 2021’de bir kez daha Brezilya’ya hatırlatılarak iade talebi yinelendi. 

 

 

SON DAKİKA:

 

İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı, Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın bugün sabah 09:50 sıralarında Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkarıldığını açıkladı. 

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ı Türkiye'ye getirecek olan Türk Hava Yolları'na ait TK16 sefer sayılı Airbus A350-9 tipi uçak Brezilya'nın Sao Paulo'dan havalandı. THY uçağının 22:30 İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.

 

 

 

SUÇLAMALAR NELER

 

"Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Vergi Usul Kanununa Muhalefet", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" ve "Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı" suçları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülüyor.
 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI