Bugun...



Temiz Kent Temiz Bodrum, etkinliği sürüyor

Bodrum Belediyesi'nin, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile ortaklaşa başlattığı, "Temiz Kent Bodrum Kampanyası" kapsamında yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 18-02-2021 14:36

Temiz Kent Temiz Bodrum, etkinliği sürüyor

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün "Sokağım Temiz, Bodrum Temiz" sloganı ile yürüttüğü çalışma çerçevesinde, bazı çalışanların bir günlük mesaide yaşadıkları da kayıt altına alındı. 

 

Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile birlikte yürütülen "Temiz Kent Bodrum Kampanyası" nın ana amacı Bodrum sakinleri, işletmeler ve ziyaretçilerin ilçenin doğal değerlerini koruma ve çöpü doğru yere atma konusunda farkındalıklarının artırılması ve davranış dönüşümü yaratılması olarak belirlendi.

 

Bu çerçevede farkındalık, eğitim ve iletişim çalışmaları yoluyla, insanların Belediyenin yürüttüğü çevre temizliği ve atık yönetimi faaliyetleri hakkında bilgilenmeleri ve Bodrum Belediyesi’nde çalışan temizlik işçisinin rol aldığı videoyla çevreye çöp atanların temizlik işçileri ile empati kurması amaçlandı.

 

Pandemi sonrası Bodrum'da artan nüfus ile birlikte şu anda günlük 300 ton çöp ekiplerin yaz aylarında ise günlük 650 ton atık topladığı belirtildi.

 

Ahmet Aras, " İnsanlarımız kendi bahçesine, kapısının önüne atmayacağı çöpü yollara, parklara ya da deniz kenarlarına atabiliyor. Çevreyi kirleten insanları uyarmak birincil önceliğimiz olmalı ve kirletilen alanların da herkesin kendi öz malı olduğunu bilmesi lazım." dedi.

 

Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge  “Biz yaşadığımız yerde temizliğe büyük önem veren bir mirasa sahibiz, evlerimizi, yaşam alanlarımızı her zaman tertemiz tutarız. Aynı şekilde eşiğin dışını da evimiz gibi sahiplenmemiz gerek. Sokaklarımız, Bodrum, bu güzel yarımada ve dünya hepimizin evi. Evimizin üzerine titrediğimiz gibi ülkemizin ve dünyamızın da üzerine titremek sorumluluğumuz.” Diye konuştu




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI