Bugun...



Tekerlekli sandalyedeki çocukların okula gidiş kabusu verilen sözlere rağmen çözülmedi

Kazandıkları Anadolu Lisesi’ne tekerlekli sandalye ile gidecek okul servisi temin edilmediği için ekim ayında 10 gün okula gidemeyen Bedirhan Atan ve Melek Yobaş’ın sesini Türkiye basın Türkiye’ye duyurmuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal çocukların evlerine giderek velilerle bir araya geldi çözüm sözü vermişti. Ancak iki çocuğu okula götürecek modifiyeli araç 4 aydır temin edilemedi. Sorunun çözülmesi istendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-02-2023 15:54:08 Tarih: 14-02-2023 15:38

Tekerlekli sandalyedeki çocukların okula gidiş kabusu verilen sözlere rağmen çözülmedi

Bodrum’un Akçaalan Mahallesi’nde yaşayan ve belden aşağısı felç olması nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan 15 yaşındaki Bedirhan Atan ile 15 yaşındaki Melek Yobaş 7 kilometre uzaklıktaki Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi’ni kazandı. Tekerlekli sandalye sorunu çözülmesi için söz verildi, ancak tam 4 aydır İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal tarafından verilen sözler tutulmadı.

 

SEVİNÇLERİ YARIM KALMIŞTI

Sınavlarda gösterdikleri üstün başarı ile öğretmenlerinin takdirini kazanan Atan ve Yobaş okulların açıldıktan sonra  bu yana servis araçlarının asansörü olmaması nedeniyle kazandıkları liseye gidemediler.  Aileleri ve emekli öğretmen Emel Yeşilkaya ile birlikte seslerini basın aracılığı ile Türkiye’ye duyuran başarılı öğrencilere destek yağmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal Melek Yobaş’ı,  babası Vedat Yobaş’ı, Bedirhan Atan’ın babası Zübeyt Atan’ı evinde ziyaret ederek yaşantının sıkıntı nedeni ile özür dilemişti.

 

 

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

 Sorunun kısa zamanda çözüleceğini ve modifiyeli asansörlü bir araç temin edilerek çocukların sorununun kalıcı olarak çözüleceğini söyledi, verilen sözler 4 ay geçmesine rağmen yerine getirilmediği iddia edildi. Çocuklara sorunun başından bu yanan destek olan emekli öğretmen Emel Yeşilkaya yaptığı açıklamada “Sorunu basın aracılığı ile duyurduğumuzda İlçe Milli Eğitim Müdürü hemen gelip sorunu çözeceğini söylemişti. Evet sorun geçici olarak çözüldü. Bir vakıfa ait servis aracı çocukları alıp götürüp getiriyor, ancak şoförden bazen hakaret dolu laflar veya laf sokmalar işitiyorlar. Buda bizi ve çocuklarımızı üzüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü çocuklar için en kısa zamanda modifiyeli araç sözü vermişti, ancak hala yerine getirilmedi. Yerine getirilmediği gibi ne olduğunu sorduğumuzda topu belediyeye, oraya buyara atıyorlar. Bu çocukların eğitim hakkını nasıl koruyacağız, 7-8 bin TL. gibi bir ücret için çocuklar hala mağduriyetten kurtulamadı” diye konuştu.

 

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BÜLENT ALDAL NE DEMİŞTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal 23.09,2022 tarihinde çocukları ziyaret ederek görüşmüş, yapılanın hata olduğunu ve sorunun kısa zamanda çözüleceğini söylemişti. Aradan tam 4 ay geçmesine rağmen Müdür Aldal'ın temin etme sözü verdiği aracın temin edilemediği ikin dönem okullar açılıncaya kadar araç teminin sağlanması gerektiği dile getirildi.

 

20 GÜN ÖNCE GÖREVE BAŞLADIM, DURUMU ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ GELDİM

Konuyu basından öğrenir öğrenmez aileler ve çocuklarla görüşmek için mahalleye geldiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü  Bülent Aldal “20 gün önce Bodrum’da göreve başladım ve durumu basından öğrenir öğrenmez gelip çocuklarımızla aileleri ile görüşmek istedim. 35 yıllık bir öğretmenim, benimde engelli birey bir yeğenim var. Çocuklarımızın üzüntüsünü anlayabiliyorum. Devlet olarak bu sorunu çözmek bizim görevimiz ve sorumluluğumuz. Bu konuda öğrencilerimiz, veliler ve yakınları ne kadar şikayet etseler tamamen haklılar” diye konuştu.

 

MELEK’LE YAKINDAN İLGİLENDİ SÖZ VERDİ, TAKDİR ETTİ

Tekerlekli sandalyedeki 14 yaşındaki Melek Yobaş ile yakından ilgilenen ve dakikalarca sohbet eden Müdür Aldal “Cimer’e de konuyu iletmişsin. Bize sizin gibi değerli hakkını arayan öğrencilerimiz lazım. Sizler bizim geleceğimiz yarınlarımızsınız, bizim görevimiz sizlerin en rahat en modern şekilde eğitimlerinizi görmenizi sağlamak. Hemen bir sağlık kuruluşu ile temasa geçtim, yarında itibaren size bir asansörlü araç temin ettik. Bende ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki bir aracı Ankara’ya göndererek tamamen okullarımıza ait ve kalıcı olarak bir aracı asansörlü ve sizin kullanımınıza uygun hale getirip birkaç hafta içerisinde hizmete girmesini sağlayacağım. Bugünden itibaren okula ulaşımda hiçbir sıkıntı çekmeyeceksiniz söz veriyorum” dedi.

 

 

 

KONU İLE İLGİLİ HABERLERİN LİNKLERİ AŞAĞIDADIR




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI