Bugun...



TAVŞANBURNU'NDA HUKUK MÜCADELESİ

Bodrum’a üç mil uzaklıktaki Tavşanburnu’nda yapımı devam eden dev turistik inşaat için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının mahkeme tarafından iptal edildiği belirtildi. Kent Konseyi üyeleri açtıkları ilk davayı kazandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-03-2019 09:56:01 Tarih: 14-03-2019 09:47

TAVŞANBURNU'NDA HUKUK MÜCADELESİ

TAVŞAN BURNUNDA İLK RAUND ÇEVRECİLERİN..

Bodrum’a üç mil uzaklıktaki Tavşanburnu’nda yapımı devam eden dev turistik inşaat için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının mahkeme tarafından iptal edildiği belirtildi. Kent Konseyi üyeleri açtıkları ilk davayı kazandı.

Bodrum’a üç mil uzaklıkta Yalıçiftlik mahallesi sınırları içerisinde kalan Tavşanburnu mevkiinde  1. Derece arkeolojik sit alanları da bulunan 3. Derece doğal sit alanında devam eden otel inşaatı için verilen “ÇED gerekli değildir” kararı yargıdan döndü.

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından özel bir firmaya ait   otel projesine 30 Ekim 2017 yılında “ÇED gerekli değildir” kararı verilesi üzerine  Bodrum Kent Konseyi üyeleri ve çevreciler inşaatı protesto edip, durdurulmasını istemişti.

KENT KONSEYİ DAVA AÇMIŞTI

Kent Konseyi üyeleri suç duyurusunda bulunup dava açtı, projenin gerçekleştirileceği toplam 547 bin 644 metrekarelik alanın 518 bin 924 metrekaresinin orman niteliğinde olduğu, 28 bin 719 metrekaresinin tarla niteliğinde olduğu belirtildi. Ruhsat alınmaksızın    faaliyetlere başlandığı belirtilen dilekçede, işlemin askıda ilan ve internet aracılığıyla halka duyurulmadığı ve koruma amaçlı nazım imar ve uygulama imar planlarının onaylarının kesinleşmediği ileri sürülerek iptali talep edildi.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI HUKUKA AYKIRI

Muğla 1. İdare Mahkemesi açılan başka bir davada iptal kararı olduğu gerekçesiyle “ÇED gerekli değildir” kararını bir kez daha iptal etti. Mahkeme kararında  “Kızlıağaç Mahallesi, Gerenkuyu Mevkii 307 ada, 1-4-5-6-7-8-9-10-11-12-11-14 ve 21 sayılı parseller üzerinde Halikarnas Turizm ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılması planlanan “turizm konaklama tesisi projesi”  ile ilgili verilen “ÇED gerekli değildir” kararının bu davada hukuka aykırılığı sabit olan dava konusu kararın iptal edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır” ifadelerine yer veren mahkeme “açıklanan  nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI