Bugun...



Tarihi okula saygısızlık

Milas’ta binlerce öğrenci yetiştiren tarihi Sakarya İlkokul’nun çürümeye ve dökülmeyle başlayan çatısının aylardır onarılmaması vatandaşların ve Milaslı gazeteci Coşkun Efendioğlu’nun sert tepkisine neden oldu. Birçok Bodrumlu’da o okulda eğitim almıştır.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:23:27 Tarih: 20-12-2020 10:33

Tarihi okula saygısızlık

Coşkun Efendioğlu yaptığı açıklamada “Milas’ın en eski ve tarihi okulu Sakarya İlkokulu’nun çatısı çürümüş ve dökülmeye başlamış.. Milas’ın en işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi’nin başında yer alan ve önünden her gün binlerce kişinin geçtiği Sakarya İlkokulu’nun giriş kapısının üstündeki bölümde çatının saçak kısımlarındaki ahşap ve metal tabakalar çürümüş ve dökülmeye yüz tutmuş durumda. Okulun yetkilileri ve başkaca ilgililer görmemiş demek ki, ama Milas’ta hâlâ, Milas’ın değerlerini gören, kollayan gözler var.” Diye konuştu.

 

YETKİLİLER GÖRMEMİŞ Mİ GÖRMEK Mİ İSTEMEMİŞ

Efendioğlu “ Dün bir okurumuz, sabahın erken saatinde fotoğraflarını çekerek gönderdi bize. “Sakarya okulunun ana kapısının üstündeki çatı yıkıntısı her sabah dikkatimi çekiyor. Size yakın, aklınızda olsun” notunu da iliştirmiş. Demek ki çok yeni de değil.. Yetkilileri görmemiş mi?

Sabah baktım, evet, resmen yıkıntı durumunda, yakında parçalar da düşer.. Biz duyuralım.. Yağmurlar başlıyor. Derhal el atılması, onarılması gerekiyor oranın.. Yoksa, yağmurlarla beraber, çatıya da su girer hem, hem de çürüme iyice hızlanır.” Dedi.

 

TAMİR EDİLENE KADAR YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Efendioğlu “Aylar geçti ilgilenen onaran yok. Üstelik burası, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün neredeyse tam karşısında yer alıyor!.. Hadi Milli Eğitim yetkilileri görmüyorlar, okulun müdürü de görmüyor!?..

Milas’ın bu en eski okulu olan tarihi binayı, yetkililer farkına varıp tamire başlayana kadar yayınımıza devam edeceğiz, birbuçuk ay öncede bu konuyu gündeme getirmiştik, tarihe yapılan bu ilgisizliği saygısızlığı giderene kadar yazacağız.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI