Bugun...



Süngercilerin anıları 16 tonluk Melat Süngeri Heykeli'nde yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçmişten günümüze süngercilerin anılarını yaşatacak mermerden yapılan 16 tonluk dev Melat Süngeri heykeli Denizciler Meydanı’na yerleştirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-06-2021 15:44:10 Tarih: 03-06-2021 15:41

Süngercilerin anıları 16 tonluk Melat Süngeri Heykeli'nde yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçmişten günümüze süngercilerin anılarını yaşatacak mermerden yapılan 16 tonluk dev Melat Süngeri heykeli Denizciler Meydanı’na yerleştirildi. Bodrum Belediyesi'nin destekleri ile yapılan dev sünger heykeli yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti.

 

 

 

(Aksona Mehmet 'in Gökova'da 60 metre derinlikten çıkardığı Melat Süngeri'nin orjinal halidir)

 

SON SÜNGERCİNİN 60 METRE DERİNLİKTEN ÇIKARDIĞI SÜNGER HEYKEL OLDU

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve son süngerci olarak bilinen evli ve iki çocuk babası Aksona Mehmet’ in (Mehmet Baş) 2011 yılında Gökova körfezinde 60 metre derinlikten çıkardığı dev Melat Süngeri’nin 16 tonluk heykeli yapıldı.

 

 

16 TONLUK MERMER HEYKEL İKİ YILDA YAPILDI

 

Datça ilçesinde yaşayan heykeltraş Halil İbrahim Sever’in yaklaşık 2 yılda yaptığı 2 metre yüksekliğinde ve 16 ton ağırlığındaki mermer Melat Sünger’i heykeli Bodrum’daki Denizciler Meydanı’na yerleştirildi.

 

 

GÖZENEKLERİNDE SÜNGERCİLERİN RUHLARI YATIYOR

 

Mehmet Baş yaptığı açıklamada “Ege ve Akdeniz kıyılarında silinmez izler bırakan derin maviliklerin isimsiz kahramanları, tüm zamanların sünger avcıları anısına bu heykeli yerleştirdik. Melat Sünger’i heykelini Bodrum limanına yerleştirdik. Bu süngerin her bir gözeneğinde sünger avcılarının ruhları, Ege’nin mavi derinliklerinin güzelliği yatıyor. Çok değerli olan Melat Sünger’i heykeli bulunduğu yerde süngercilerin anılarını, soluklarını yaşatacak” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI