Bugun...



Stratonikeia Antik Kenti'nde Arkeoloji ve Kültür Sempozyomu düzenlenecek

Muğla’nın Yatağan İlçesinde Eskihisar Mahallesinde bulunun Helenistik çağından beri her dönemin tarihi dokusunu bulunduran, Stratonikeia Antik Kenti, 19-22 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak olan Muğla Arkeoloji ve Kültür Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak.

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2021 11:34

Stratonikeia Antik Kenti'nde Arkeoloji ve Kültür Sempozyomu düzenlenecek

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde kazı ve kurtarma çalışmaları devam eden 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde  Muğla Arkeoloji ve Kültür Sempozyumu düzenlenmesi için hazırlıklara başlandı. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, antik kenti gezerek, Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt’ten, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İnceleme sonunda açıklama yapan Yatağan Belediye Başkanı Toksöz  ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Esra Albayrak ile 2 yıl önce ziyaret ettiği 3 bin yıllık geçmişe sahip Stratonikeia Antik Kenti'ni bu kez bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanımızın ziyareti sonrasında restorasyon çalışmaları tamamlanan Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi, Selçuklu hamamı ve Ağa evleri ile bölgede devam eden kazı çalışmaları hakkında Kazı Başkanımız Prof. Dr. Bilal Söğüt hocamızdan bilgi aldık ve  çalışmalara katılan genç arkeologlarla sohbet ettik. Stratonikeia Antik Kenti 19-22 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak olan Muğla Arkeoloji ve Kültür Sempozyomu’na ev sahipliği yapacak. Sempozyum için şimdiden hazırlıklara başladık” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI