Bugun...



Sporcu baba ve oğullarının şampiyonluk hikayesi

Büyük başarılar elde eden eski Milli bisikletçi Ramazan Erken’in iki oğlu da babalarının izinde. 15 ve 20 yaşındaki iki genç geçen yıl şampiyonluk alarak milli takıma davet edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 20:59:00 Tarih: 10-01-2021 11:36

Sporcu baba ve oğullarının şampiyonluk hikayesi

Denizli'de yaşayan eski Milli bisikletçi 45 yaşındaki Ramazan Erken'in iki oğlu da Milli formayı giyecek. 20 yaşındaki Mehmet Erken'den sonra 15 yaşındaki Said Mirza Erken de Milli Takıma katılma daveti aldı. Erken Ailesinin en büyük tutkusu olan bisiklet sporunda aile fertleri defalarca kürsü görmeyi başardı. Bisiklet sporu ile 1987 yılında tanışan Ramazan Erken gençliğinde Bisiklet Milli Takımı'nda ay yıldızlı forma için yarıştı. Türkiye dereceleri elde eden sporcu 2016'da Türkiye Master üçüncülüğü, takım şampiyonluğu ve geçtiğimiz yıl da takım ikinciliği elde etti.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Bisikleti yaşam biçimi haline getiren Erken'in çocukları da babalarının izinden gidiyor. Bisiklet sporunda son dönemde öne çıkan Mehmet Erken babasının da desteği ile önemli başarılara imza attı. Çalışmalarını antrenör Hakan Yıldırım gözetiminde sürdüren sporcu 2014, 2016 ve 2019 yıllarında Türkiye Şampiyonu oldu, 2019'da ise Milli forma ile girdiği yarışlarda Balkan ikinciliği elde etti. Mehmet Erken babasını idol aldığını belirterek, “Babam her zaman yol göstericim olmuştur. Bisiklet sporunu seçmemdeki en büyük neden de babam” dedi.

Ailenin en küçük ferdi Said Mirza Erken de, 11 yaşında pedal çevirmeye başladı. Genç sporcu kısa sürede öne çıkmayı başardı. Ailenin başarı ve madalya geleneğini sürdüren Said Mirza geçen yılki yol yarışlarında kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

 

 

Milli Takıma da davet alan sporcu ailenin Milli formayı giyme geleneğini sürdürdü. Babası ve abisinin izinden gittiğini söyleyen genç Said Mirza, “Babam ve ağabeyim gibi ben de bisiklet tutkunuyum. Milli formayı giymek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Oğulları ile gurur duyduğunu söyleyen sporcu baba Ramazan Erken, “Spor tutkusunu çocuklarıma da aşıladım. Türkiye'de bisiklet sporuna maalesef yeterli destek verilmiyor. Çocuklarımın bu alanda başarılarını görmek, bir baba için mutlulukların en büyüğü. Evlatlarımla gurur duyuyorum. Babaları olarak her zaman her koşulda yanlarında olacağım” ifadelerini kullandı.




Kaynak: Selami Aydın- Sözcü

Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI