Bugun...


Onlarca kanocu Dalyan’da bisiklet ölümlerini protesto etti
Tarih: 28-05-2022 18:00:00 Güncelleme: 28-05-2022 18:00:00 + -


Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen SlowSportsFest etkinliğinde onlarca kürekçi Dalyan deltasında “Umut'a ses Ol Bisikletli Ölümler Dursun” pankartı açarak bisiklet ölümlerine dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2022 18:00

Onlarca kanocu Dalyan’da bisiklet ölümlerini protesto etti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Dalyan Kanalı’nda bugün başlayan ve Türkiye’de ilk kez Su ve Doğa Sporları Dayanışma Derneği (SUDOSD) ve Köyceğiz Turizm İşletmecileri Derneği’nin birlikte düzenlediği ve dokuz farklı kategoride doğa sporcularını bir araya getiren SlowSports Fest, Dalyan çekek alanında başlayan ve İztuzu Plajı’nda tamamlanan kano sürüşü ile sona erdi.

 

KAPTAN JUNE’U ANDILAR

Dalyan Boğazı’nda, doğa sporları tarihinin en yoğun katılımlı kano sürüşü gerçekleştirilirken kanocular geçen ay yaşamını yitiren caretta carettaların koruyucusu Kaptan June anısına kürek kaldırdılar.

 

 

BİSİKLETÇİ UMUT GÜNDÜZ’ÜN UZAYAN DAVASINA TEPKİ GÖSTERDİLER

15 Temmuz 2021 tarihinde 19 yaşında bisiklet antrenmanından evine dönerken aşırı alkollü bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren Umut Gündüz’ün uzayıp giden dava süreçlerine de tepki gösterdiler. Dalyan deltasında yüzlerce kanocu “Umuda Ses Ol! Bisikletli Ölümler Dur!sun” pankartı açarak doğa sporcuları arasındaki dayanışmayı dile getirdiler.

Kano sürüşünü izleyen baba Menderes Gündüz, kanocuların gösterdiği dayanışmadan çok  duygulandığını belirterek “ Ben oğlumu yitirdim bisiklet sporu sürekli teşvik ediliyor ancak yeterli önlemler alınmıyor, bisikletliye saygı gösterilmesi gerekir, bisikletli ölümleri dursun” diye konuştu.




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI