Bugun...


Duayen kürek hocası Bodrum’a küreği sevdirdi, 700 sporcuya ulaştılar
Tarih: 29-10-2020 15:16:49 Güncelleme: 29-10-2020 16:09:49 + -


Kürek sporunun sadece Türkiye’de değil Avrupa ve dünyadaki duayenlerinden 70 yaşındaki Milli antrenör Celal Gürsoy iki yılda 700 Bodrumluyu kürek tutkunu yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2020 15:16

Duayen kürek hocası Bodrum’a küreği sevdirdi, 700 sporcuya ulaştılar

 

 

HALİKARNAS' IN KÜREK TUTKUNLARI

 

ANTERHABER (ÖZEL) Galatasaray kürek takımının kaptanlığını yapan, Kürek Milli Takımı’nın sporcularından ve kürek sporunun duayen antrenörlerinden 70 yaşındaki Celal Gürsoy iki yıl önce Bitez Mahallesi’nde kurduğu Halikarnas Kürek Kulübü Derneği ile yüzlerce Bodrumlunun kürek sporu ile tanışmasını sağladı. Yetiştirdiği sekiz eğitmen yardımcısı ile bugüne kadar iki yıl içerisinde ilçede yaşayan ve yaşları 13 ile 73 arasında değişen 700 kişinin kürek sporu ile tanışmasını sağlayan Gürsoy’un yetiştirdiği ulusal kürek sporcularının aralarından Amerika’nın Boston eyaletinde burs kazanıp gidenler oldu.

 

 

BODRUM’UN KÜREĞE AŞIK MAHKUMLARI OLDUK

 

Kadınların Bodrum’da kürek sporuna ilgisinin büyük bir hızla artığını ve kürek sporuna yeni başladığını belirten evli ve bir çocuk annesi 42 yaşındaki  geleneksel el sanatları eğitmeni Burcu Bayramoğlu “Kürek sporu ile tanıştıktan sonra hayatım birden değişti. Eşim beş ay önce başlamıştı. Çünkü temiz hava, mavi deniz, cennet koylar, hem psikolojik hemde fizyolojik güç kuvvet açısından sizi kısa sürede muhteşem bir performans sergileyecek hale gelmenizi sağlıyor.  Celal hoca ile birlikte kürek sporu bizim için bir tutku haline geldi, kürek sporuna başlayanların büyük bölümünün bırakamadığını adeta kürek tutkunu kürek mahkumu olduğunu öğrendik, ama bu mahkumluk güzel bir mahkumluk” ifadelerini kullandı.

 

 

HEM SPOR YAPIP HEMDE CENNET KOYLARI TANIMA FIRSATI BULUYORLAR

 

Çoğu zaman sporcuları ile birlikte küreklere asılan ve yaklaşık iki saatte 8-10 mil kürek çeken 70 yaşındaki Gürsoy’ u görenler gözlerine inanamıyor. Bodrum ve koylarının ideal bir ortama sahip olduğunu belirten evli ve iki çocuk babası Gürsoy “Buradan bize bu olanakları sağlayan önemli guruplardan Bodrum Sağlık Vakfı' yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bizimle tesislerini paylaştılar. Sabah erken saatlerinde Bodrum’un masmavi  koylarında güne kürek çekerek başlamak Bodrumluların tutkusu haline geldi, gelip 2-3 hafta antrenman yapanlar, hem spor yapıp hem de cennet koyları gezenler bu spora hayran kaldı, bu nedenle iki yılda 700 kürekçiye ulaştık ve sayımız çığ gibi artıyor. Amacımız üç bir yanı denizle çevrili ilçemizde hem kürek şampiyonları yetiştirmek hem de kürek sporunu yapanların sayısını çok daha yüksek seviyelere çekebilmek, yüzme bilen ve sağlık ile ciddi sorunu olmayan herkes bu sporu yapabilir. Burada sporcularımıza arkadaşlığı, takım ruhunu, sağlıklı olmayı, irade gücünü, doğa ve çevre sevgisini, fiziki ve mental dayanıklılığı aşılıyoruz” diye konuştu.

 

Celal Gürsoy kimdir?

 

1950 yılında İstanbul Arnavutköy’de doğdu. Evli ve iki çocuk babası. İnşaat Mühendisi. Galatasaray Spor Kulübü’nde 1966-79 yılları arasında sporculuk, kaptanlık ve antrenörlük yaptı. 2011 yılından bu yana Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyesi.

1969 yılında iki çifte teknesinde Avrupa 12.  oldu. Uluslar arası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandı.  1980- 1984 yılları arasında Almanya’da Frankfurter Rudergesselschaft Germania 1869 kulübünde antrenörlük yaptı. Kürek sporu üzerine kitaplar yazdı.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI