Bugun...


Bodrum bisiklet yarışları ile renkleniyor
Tarih: 14-05-2022 18:32:31 Güncelleme: 14-05-2022 18:32:31 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarın start alacak olan Uluslararası Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarışları öncesinde halk sürüşü yapıldı. Yarış sabah saatlerinde start alacak yarışlar öncesi ilçede renkli görüntüler ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2022 18:32

Bodrum bisiklet yarışları ile renkleniyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleri Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü Organizasyonu’nda 15 Mayıs 2022 Pazar günü Kısa ve Uzun Parkur şeklinde gerçekleşecek bisiklet yarışları öncesinde Bodrum Belediye Meydanı’nda  halk sürüşü düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanı’nda başlayan sürüşe Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, yarışma organizatörü Ali Sonay, yarışmacı sporcular ve vatandaşlar bisiklet sürüşü yaptılar.

Sürüş öncesi meydanda son hazırlıklar yapıldı. Meydanda kurulan platformda bir konuşma yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilci İlker Cömert, “Bugünkü turumuzda hem Bodrum’un güzelliklerini göreceğiz hem de yel değirmenlerinde kısa bir vaktimiz olacak.” dedi. 

Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka da duygu ve düşüncelerini “Burada olmaktan onur duydum. Sizlerle biraz pedal çevireceğiz. Bu güzel organizasyonu balkanlara taşımanın formüllerini arayacağız. Güzel bir yarış olacak. Kosova’dan katılacak olan gençlerimizde var. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından halk sürüşü gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Meydanı’ndan başlayan sürüş, Değirmenler mevkii ve ilçe merkezinden geçip tekrar Belediye Meydanı’nda son buldu. 2. Uluslararası Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarışları, 15 Mayıs Pazar günü kısa ve uzun olmak üzere 2 parkurda yapılacak.

 

 

Yarış Direktörü Ali Sonay, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanları yangınlara karşı bilinçlendirmek istediklerini belirterek, "Gerekli yerlere gerekli mesajı iletmek için bisikletliler olarak Muğla ilçelerinden vatandaşları Bodrum'a çağırıp bununla ilgili bir etkinlik gerçekleştirdik. Amacımız bu etkinliklerin daha da artması. Etkinliğe 200'e yakın bisikletli katıldı." diye konuştu.

Program, yarın yapılacak Uluslararası Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo Yarışının ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

 

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLARA AÇIKLANDI

Öte yandan yarış nedeniyle pazar günü saat 08:00-13:00 arasında bazı yollar trafiğe kapatılacak. Belirtilen saatlerde trafiğe kapalı olacak yollar şöyle Bodrum- Oasis Kavşağı- Bodrum Antik Tiyatro Önü- Kıbrıs Şehitleri Caddesi Kızılağaç Kavşağı- Güvercinlik- Havalimanı kavşağı-Ağaçlıhöyük- Gökçeler-Kuzyaka-Kısırlar-Beyciler- Mumcular - Pınarlıbelen- Kumköy-Çamlık-Yalı-Kızılağaç – Bodrum Antik Yiyatro önü saat trafiğe kapalı olacak. Bodrum- Milas istikameti karayolunda da bazı noktalarda trafik akışı, sol şeritten kontrollü olarak gidiş-geliş olarak verilecek.  




Editör: Yıldız Feldmann



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI