Bugun...


Uluslararası Bafa Dağ Bisikleti Şampiyonası Heraklia’da yapılacak
Tarih: 10-03-2021 11:29:14 Güncelleme: 10-03-2021 11:29:14 + -


Uluslararası MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası 3-4 Haziran tarihlerinde Muğla’nın Milas ilçesindeki Heraklia Antik Kenti’nde yapılacak. Yarışmaya 25 ülkenin bisikletçileri katılacak.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2021 11:29

Uluslararası Bafa Dağ Bisikleti Şampiyonası Heraklia’da yapılacak

Muğla ve Aydın Valilikleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüklerinin organizasyonu ile  düzenlenecek olan BAFA ULTRA MTB Şampiyonasına başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden Dağ Bisikleti tutkunlarının katılması bekleniyor.

Muğla Bisiklet İl Temsilcisi İlker Cömert “Bafa Gölü çevresi gerçekten çok önemli bir kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor. Bununla beraber doğal güzelliklerinin de tüm dünya tarafından tanıması gerek. Geçtiğimiz sene Patara Granfondo Bisiklet yarışının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Dr. Zekeriya Bingöl, Bafa gölü ve Heraklia da bu tarz bir organizasyon yapılması önerisi üzerine, bölgede detaylı bir çalışma yaptık. Gerçekten tarihi dokusu, doğal birikimi ile muhteşem bir parkur ortaya çıktı. Bafa Aydın ve Muğla’nın ortak sınırını oluşturuyor. Bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak, hem de, gelenekselleşen önemli bir MTB Şampiyonasını ilimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl'ün , birkaç defa Bafa Gölü kıyısında bulunan Gölyaka, Kapıkırı ve Heraklia Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Bisiklet turnuvası ile ilgili çalışmalar yaptığı belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI