Bugun...



SÖZ SEÇMENDE : İBRAHİM HAKKI ZIRH (FOTOGRAF SANATÇISI)

Bodrum’un Gümüşlük mahallesinde 9 yıldır yaşayan evli ve iki çocuk babası fotoğraf sanatçısı İbrahim Hakkı Zırh , Bodrum’un Türkiye’de farklı bir yeri ve konumu olduğunu belirterek “Dünyada Türkiye’de nereyi tanıyorsunuz diye sorduğunuzda Bodrum ilk sıralardadır. Türkiye içinde de Bodrum diğer tatil yörelerine göre farklılığını hep korumuştur. Bodrum da nüfus artık değişmiştir. Bodrum’a yerleşenlerin sayısı yerel halkı geçmiştir. Ve bu gelen insanlarda şehir yaşamından kaçıp gelen birikimli dona

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2019 16:41

 SÖZ SEÇMENDE : İBRAHİM HAKKI ZIRH (FOTOGRAF SANATÇISI)

 

SÖZ SEÇMENDE : İBRAHİM HAKKI ZIRH (FOTOGRAF SANATÇISI)

Bodrum’un Gümüşlük mahallesinde 9 yıldır yaşayan evli ve iki çocuk babası fotoğraf sanatçısı İbrahim Hakkı Zırh , Bodrum’un Türkiye’de farklı bir yeri ve konumu olduğunu belirterek “Dünyada Türkiye’de nereyi tanıyorsunuz diye sorduğunuzda Bodrum ilk sıralardadır. Türkiye içinde de Bodrum diğer tatil yörelerine göre farklılığını hep korumuştur. Bodrum da nüfus artık değişmiştir. Bodrum’a yerleşenlerin sayısı yerel halkı geçmiştir. Ve bu gelen insanlarda şehir yaşamından kaçıp gelen birikimli donanımlı ve her zaman yaşadıkları alanlara katkı sağlayacak insanlardır”dedi.

Gümüşlük Çevre Koruma Derneği üyesi ve başkanı olan Zırh “ Bodrum’a yaşayanlar olarak baktığımızda isteklerimiz farklıdır. Burada yaşayanlar daha büyük bir Bodrum, daha fazla binalar, daha fazla AVM ler ve daha fazla yollar istememektedirler. Seçilecek başkanlar öncelikli olarak planlı, düzenli kamu alanlarının daha fazla olduğu, sanatsal yaşamın daha fazla yaşandığı yaşayanların görüşlerine değer verebilen bir başkan istemektedirler. BAŞKAN NELERE ÖNCELİK VERMELİ Bodrum artık sürekli yaşanır bir bölge olmaktadır. Bu anlamda yaşayanlar yok olan kamu alanlarına öncelik verilmesini, sürekli yaşayanların tatilcilere göre  bir farklılığı olmasını örneğin kent kart gibi farklılığın olmasını, yapılaşmada ağırlığını koyan kentte yakışan yapılaşmaya izin veren, izinsiz yapıların karşısında dik durabilen, Yeşil alana sahip çıkan, her yerin binalarla dolmasına karşı çıkan, tarihi eserlerimize, kıyılarımızın halka açılmasına ön ayak olan ve tüm yaptıkları işlerde alınan kararlarda paylaşımcı olmalı kararları kentte yaşayanlarla birlikte alabilecek bir başkan istiyoruz. NELER YAPMAMALI Her şeyi ben bilirim havasında olmamalı. Sivil Toplum üyeleriyle sürekli görüşmeli, adam kayırma gibi ayrıcalıklarda bulunmamalı, demokrasiye inanmalı ona göre davranmalıdır. Kaçak yapılara izin vermemeli, kıyıların halka kapanmasına karşı çıkmalı, sit alanlarının işgaline karşı çıkmalı, enerji üretmekten öte planları olan RES lere karşı çıkmalıdır. KENTİ NASIL YÖNETMELİ Belediyecilik plan program işi olduğunu bilip işe göre eleman alınmalı ve alınan bu personelin en verimli olarak çalışması sağlanmalıdır. Belediye makine donanımının verimli ve planlı çalışması sağlanmalıdır. Kentin öncelikleri ve uzun vadede yapılması gerekenleri kent yaşayanlarla beraber tespit edilmesi ve buna göre bir yol haritası çizilmelidir. Kenti yönetirken ben değil biz mantığıyla yaşayan halkın paylaşımlarına dikkat çekerek çalışmalar yapılmalıdır. Bodrum halkı artık kenttin sakini değil sahibi olmalıdır. Sahibi olmak içinde alınan kararların içinde olmak zorundadır. Kentte yaşayan tüm canlıların daha güzel yaşaması için çalışmalar yapması gerekmektedir. Gençlerle, yaşlılarla, kadınlarla yapılacak toplantılarla ortak kararlar alınmalıdır. Katılımcı bir yönetim her zaman başarılı olacaktır” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI