Bugun...



Somalili göçmen : 33 kişinin hayatını kurtardım 142 yıl hapis cezası ile yargılanıyorum

Türkiye kıyılarından Midilli Adası’na tekne ile geçerken Yunanistan sahil güvenliğine yakalanan Somalili göçmen Muhammet Hanad Abdi’nin 142 yıl hapis cezası ile yargılanması üzerine uluslar arası STK’ların harekete geçtiği belirtildi. Abdi yaptığı açıklamada “33 göçmenin hayatını kurtardığım için 142 yıl hapis cezası ile yargılanacağım aklıma gelmezdi” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2022 15:19

Somalili göçmen : 33 kişinin hayatını kurtardım 142 yıl hapis cezası ile yargılanıyorum

Geçtiğimiz Ağustos ayında tekne ile Türkiye kıyılarından 33 göçmen ile birlikte Midilli Adası’na geçmeye çalışırken Yunanistan sahil güvenliğinin teknenin dümeninde yakaladığı ve tutukladığı Somalili Muhammet Hanad Abdi’nin 142 yıl hapis cezası ile yargılandığı ortaya çıktı.

 

ÖLÜMLE TEHDİT EDİP DÜMENİ BANA VERDİ

Abdi uluslararası ajanslara gönderdiği ve Yunan mahkemelerinde ilk kez verdiği ifadesinde Türkiye kıyılarından ayrıldıktan bir süre sonra tekne kaptanının kendisini silahla ölüm tehdit ederek dümeni kendisine verdiğini ve kendisinin başka bir bot ile karaya kaçtığını belirterek “Göçmen kaçakçısı beni ölümle tehdit etti ve dümeni bana verdi. Hayatımda tekne kullanmamıştım, diğer göçmenlerde bilmiyordu, bu şekilde Midilli kıyılarına yaklaştığımızda Yunanistan sahil güvenliği bizi durdurdu ve yakaladı. Benide organizatör olarak suçladı. Şu anda 142 yıl hapis cezası ile yargılanıyorum. 33 insanın hayatını kurtardığımı düşünürken ömür boyu hapis ceza ile karşı karşıyayım, benim tek amacım St. Petersburg’ta bulunan eşim ve çocuklarımın yanına ulaşmaktı. Siyasi sığınma hakkı isteyen bir göçmendim şimdi insan taciri olarak yargılanıyorum” dedi.

 

142 YIL HAPSİ İSTENİYOR

142 yıl hapsi istenen Muhammet Hanad Abdi’nin Midilli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını Yunanistan Sol Parti Milletvekili St. Kouloglou ve uluslar arası göçmen örgütleri temsilcileri Clare Daly ve Mick Wallace takip edecekleri belirtildi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI