Bugun...



Sokak hayvanlarına sıcak yuva ve mama desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarındaki Vahşi Depolama sahalarında yaşayan sokak hayvanlarına su mataralarının ve günlük mamalarının verildiği yuvalar yaptı. 2014 yılından bu yana sahipsiz ve güçten düşmüş 20 bin sokak hayvanına yardım edildiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 12-01-2021 19:20

 Sokak hayvanlarına sıcak yuva ve mama desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde  sokağa çıkma yasakları nedeniyle sokak hayvanlarının beslenmesi için dağlık arazilerde ve sorumluluk alanında bulunan vahşi depolama sahalarındaki sokak hayvanlarına sıcak yuva kurarak günlük mamalarının dağıtımını yaptı.

 

Muğla’daki  vahşi depolama sahalarında yaşamını sürdüren sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçları ve soğuktan korunmaları için “Hayvan Besleme Noktaları” oluşturuldu. Menteşe vahşi depolama sahasına kurulan noktalara yuva, otomatik su kabı ve mama koyuldu. Ekipler tarafından sokak hayvanları yakından takip edilirken günlük mamaları da her gün verilmeye devam ediyor.

 

5 yılda 53 bin can dostun rehabilitasyonu tamamlandı

 

2014 yılından bu yana kısırlaştırma, tedavi ve aşılama gibi sahipsiz ve güçten düşmüş toplam 53 bin 355 sokak hayvanının rehabilitasyonu gerçekleştirildi. Bu güne kadar da kısırlaştırılmamış ve küpelenmemiş 14 bin 236 can dostunu sokaktan alan belediyenin 2018 yılında 37 bin 349 metrekare alan üzerine inşa ettiği Hayvan Bakım Evinde sıcak yuva oldu. Sokak hayvanları bakım ve tedavilerinin ardından 5199 sayılı Hayvanları Korumu Kanunu gereğince yaşadıkları ortama geri bırakıldı. Ayrıca bugüne kadar da 2 bin 235 sokak hayvanı da sahiplendirildi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI