Bugun...


Alban “Sağlık çalışanları ayakta kalmazsa virüsle mücadele çöker “
Tarih: 09-04-2020 10:52:08 Güncelleme: 09-04-2020 10:52:08 + -


CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, sağlık çalışanlarının korona virüs salgınında en tehlikede olan risk grubunda olduğunu belirterek “Hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın süreç ilerledikçe ve vaka sayısı artıkça risk oranları da artıyor. Sağlık çalışanlarımızın her birine her hafta başında test yapılmalı, bunun için yeterli sayıda test kitleri hastanelere gönderilmelidir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2020 10:52

Alban “Sağlık çalışanları ayakta kalmazsa virüsle mücadele çöker “

CHP Milletvekili Alban “Sağlık çalışanları ayakta kalmazsa virüsle mücadele çöker “

 

ANTERHABER - Muğla CHP Milletvekili Alban yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de 8 Nisan itibariyle korona virüsü vaka sayısının 38 binin üzerine çıktığını, vefat sayısının ise 812 olduğunu  belirterek Vaka sayısının bu denli yükselmesi halinde ülke olarak önümüzdeki günlerde içinden çıkılması güç bir duruma gireceğiz . Sağlık çalışanları ayakta kalamazsa, bu virüsle mücadele çöker, kimse ayakta kalamaz ,  Sağlık bakanı Koca’yı sağlık çalışanları için gerekli önlemleri çok geç olmadan ve acilen almaya çağırıyorum” dedi.

 

BAKAN NEDEN AÇIKLAMIYOR?

 

Sağlık Bakanı Koca’nın son olarak 1 Nisan günü 601 sağlık çalışanın testlerinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından son durum hakkında bir açıklama yapmadığını belirten Alban, “şu anda yurt genelindeki personelin durumunun ne olduğunu bilmiyoruz.  Bu 601 kişinin durumu nedir?  Onu da bilmiyoruz” dedi.

 

HALA YETERLİ KORUYUCU EKİPMAN YOK

 

Virüse bağlı ilk vakanın ülkemizde görülmesinden beri yapılan bütün uyarılara karşın sağlık çalışanlarının maske, eldiven, önlük gibi kişisel koruyucu malzeme eksikliklerinin hala ciddi şekilde sürdüğü belirtilen CHP’li Alban, “Kovid servislerinde görev yapan sağlık çalışanları büyük bir risk altında hizmeti sunmaya devam ederken,  kişisel koruyucu donanım ve çalışma koşulları konusunda ciddi yetersizlikleri ve sorunları devam etmektedir. Bu koşullarda sağlık çalışanlarımız yüksek risk altındadır” dedi.

Maskelerin günlük olarak değiştirilmesi gerektiğini, bunun yanı sıra koruyucu tulumların da günlük değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Alban, her iki koruyucu ekipmanın da idare tarafından çalışanlara üçer dörder günlük kullanım için verildiğini söyledi. Bu konuda birçok hastane personelinin şikayetçi olduğunu söyledi, sağlık çalışanlarının giderek daha zor koşullarda sağlık hizmeti sunduklarına dikkat çekti.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI