Bugun...



Şiddetli lodos etkisini arttırdı, denize açılan kabusu yaşadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç gündür etkili olan şiddetli lodos bugün etkisini arttırdı. Tekneler battı,. Karaya sürüklendi. Uyarıları ciddiye almayıp denize açılan kabusu yaşadı. Meteoroloji yazılı uyarıda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-01-2021 15:31:34 Tarih: 26-01-2021 14:48

Şiddetli lodos etkisini arttırdı, denize açılan kabusu yaşadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç gündür etkili olan şiddetli lodos bugün etkisini iyice arttırdı. Açık denizde zaman zaman hızı 60 km. yi aşan lodosta 3 metreye varan dev dalgalar nedeniyle denize açılan bazı balıkçılar kabusu yaşadı, bazı yelkenli tekneler battı.

 

 

AĞLARINI TOPLAMAYA GİTTİ GÜÇLÜKLE LİMANA DÖNEBİLDİ

 

Gümbet koyunda ise bir yelkenli tekne fırtınanın etkisi ile demir tarayarak karaya oturdu. Turgutreis limanından attığı ağları toplamak için Çatal Ada önlerine giden bir balıkçı teknesi batma tehlikesi geçirdi, limana güçlükle ulaşabildi.

Şiddetli lodos nedeniyle Bodrum’ un birçok mahallesinde elektrik ve iletişim hatlarında arızalar meydana geldi. Liman Başkanlığı, sahil güvenlik ve belediye ekipleri liman ve barınaklardan dışarı çıkılmaması için denizcilere sık sık uyarılarda bulundu. Bodrum’da şiddetli lodosun etkisini 48 saat daha sürdüreceği belirtildi.

 

 

 

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI YAPILDI

 

Güney Ege’de rüzgarın bugün (Salı) akşam saatlerinde güney ve güneydoğudan, gece saatlerinde güneybatıdan, Çarşamba günü sabah saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.   Bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Antalya'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antalya, İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Antalya'nın batısı ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-110 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyılarda hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" açıklamasını yaptı. 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI