Bugun...



Şiddetli lodos etkili olmaya başladı, ağaçlar devrildi, gemi sürüklendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde şiddetli lodos etkili olmaya başladı. Sahil kesimlerinde ağaçları deviren ve iskelelere zarar veren lodosta Bodrum açıklarında arıza nedeniyle sürüklenmeye başlayan bir kurumu yük gemisi kurtarma botu ile İstanköy Adası yakınlarına çekildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 13:23:39 Tarih: 27-12-2020 19:07

Şiddetli lodos etkili olmaya başladı, ağaçlar devrildi, gemi sürüklendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde beklenen şiddetli sağanak yağış öncesinde lodos etkili olmaya başladı.  Sahildeki restoran ve bazı otellerin alt katları dev dalgaların etkisi altında kalırken, küçük balıkçı kayıkları bağlı bulundukları yerde battı, bazıları karaya sürüklendi.

 

 

SÜRÜKLENEN KURU YÜK GEMİSİ KURTARILDI

 

Meteorolojinin yaptığı uyarılarla tekneleri liman ve balıkçı barınaklarına çekenler zara görmedi. Güllük’ten İsrail’ e kuru yük götüren 110 metre uzunluğundaki bir kuru yük gemisi Akyarlar açıklarında motor arızası nedeni ile sürüklenmeye başladı. Kuru yükgemisi kurtarma botları tarafından İstanköy Adası önlerine çekildi. Bazı yük gemilerinin ise lodostan korunmak için Bodrum koylarına sığındığı görüldü. Açık denizde dalga yüksekliğinin 4-5 metreye yükselmesi nedeniyle sahil güvenlik ve Liman Başkanlığı denizcilere ve balıkçılara sık sık uyarı yaparak limandan çıkılmamasını istedi.

 

 

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

 

 Bodrum'da akşam saatlerinde şiddetli fırtına ile birlikte sağanak yağış geleceği duyuruları yapılarak tedbir alınması istendi. Akyarlar ve Turgutreis’de bazı ağaçlar fırtınanın etkisi ile bahçe duvarlarını yıkarak devrildi. Enerji hatlarında aksamalar olduğu görüldü. Fırtınanın Ege ve Akdeniz’de iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI