Bugun...



Sezonun ilk yarışında Bodrum’a Türkiye rekoru ve birincilikle döndüler

İzmir’de dün yapılan Salon İl Birinciliği deneme atletizm yarışmalarına Bodrum’dan katılan atletlerden Fatma Anter sezonun ilk yarışında 60 metrede Türkiye Rekoru kırarken, liseli 16 yaşındaki İlayda İnce 60 metrede genel klasman ikincisi yaş grubu 1.si oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-01-2021 23:36:04 Tarih: 21-01-2021 13:04

Sezonun ilk yarışında Bodrum’a Türkiye rekoru ve birincilikle döndüler

Atletizm salon yarışmalarında sezonun ilk yarışı İzmir Atatürk Stadyumu Soner Coşan Atletizm Salonu’nda dün yapıldı. Yarışmalara Bodrum’dan katılan İZMAK (İzmir Masterları Atletizm Kulübü) sporcusu Fatma Anter 55 yaş kategorisi 60 metre yarışmasında Ayten Benli’ye ait olan 9.52, lik Türkiye Rekoru’nu 9.50 li ile kırarak yeni Türkiye Rekoru’nun sahibi oldu.

 

 

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan ve Halil İbrahim Adnan İper Anadolu Lisesi  10. Sınıfında öğrenim gören 16 yaşındaki İlayda İnce’de ilk kez katıldığı 60 metre yarışmasında genel klasman 2. Si ve yaş kategorisinde 1. Oldu. İlayda İnce 60 m. Yi 8.38 koştu. İnce "Hayatımda ilk kez 60 metre koştum. Hem derece hemde sıralama olarak iyi bir yerde olmak sevindirici. Bir yıldır çalışıyorum, daha iyi dereceler elde etmek için daha çok çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz" dedi.

 

YENİ REKORLAR GELECEK HEDEF BALTIK ŞAMPİYONASI

 

Anter yaptığı açıklamada, "2 Şubat tarihinde yine İzmir’de bir rekor denemesi daha yapacağım ardından Şubat ayı sonunda İstanbul’da yapılacak Salon Türkiye Şampiyonası yarışmalarında 60m, 200 metre ve 400 metre rekorlarını kırmak için piste çıkacağım. Pandemi sürecinde antrenman yapmakta zorlandık ancak bırakmadık. Bu yılın en önemli hedeflerinden biri Ağustos ayında Letonya’da yapılacak Baltık Şampiyonası. Burada  ülkeme en az 2 madalya kazandırmak istiyorum. Bodrum'da en büyük eksiğimiz pist, turistik dünya markası bir ilçede bir pistimizin olmaması nedeniyle şu anda Türkiye şampiyonalarına hazırlanan küçük ve yıldız atletlerimiz gerçekten büyük zorluk yaşıyor” diye konuştu.

 

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI