Bugun...



Sertep Erener: Yaşadığımız tek bir ev var, o da bu dünya

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 Temmuz-17 Eylül tarihleri arasında, Pınarlıbelen Mahallesi, Etrim Mevkii'nde düzenlenecek olan “Gençlik Tarım Kampı” öncesinde sanatçı Sertab Erener, kamp alanını ziyaret etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-06-2021 11:10:01 Tarih: 16-06-2021 11:06

Sertep Erener: Yaşadığımız tek bir ev var, o da bu dünya

6 dönem halinde 30'ar kişilik grupla düzenlenecek "Gençlik Tarım Kampı" hakkında bilgi alan Erener gençlere tam destek vereceğini belirterek “Dünyanın da Türkiye’nin de geldiği bu talan edinme noktası gerçekten benim her gün öfkelenmeme ve çok acı çekmeme neden oluyor. O yüzden hayvana, bitkiye, doğaya çok ilgiliyim. Yaşadığımız tek bir ev var, o da bu dünya” diye konuştu.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Etrim Mahallesi’nde Bodrum Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda bakımı yapılan 32 dönümlük  arazi ile restore edilen 4 eski köy binasında 5 Temmuz-17 Eylül tarihleri arasında Gençlik Tarım Kampı düzenleneceği açıklandı.İçerisinde tarım okulu ve müzesi bulunan tesiste Tıbbi aromatik bitki ekimi yapılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Gençlik Tarım Kampı hayata geçirildi.

 

 

TARIM OKULU VE MÜZE BÖLGEYE HAREKETLİLİK GETİRDİ

 

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, lavanta bahçesi ile çevrilerek tadilatı yapılan eski okul binası, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’ne çevrildi.

Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Tarım Okulu ve Müzesi’nin bulunduğu alanda gönüllülük esası ile ücretsiz olarak gerçekleşecek olan “Gençlik Tarım Kampı” için son düzenlemeler tamamlandı. Lavanta bahçesi içinde kurulan 30 adet tek kişilik çadırların yanı sıra, 100 metrekarelik alana kurulan Yörük çadırında ücretsiz çay, kahve hizmeti de verileceği belirtildi.

Başvuruların başladığı “Gençlik Tarım Kampı” 5'er günlük, 6 dönem halinde düzenlenecek. Kampta kurulan tek kişilik çadırlarda barınma, sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği ile diğer ihtiyaçlar Bodrum Belediyesi tarafından karşılanacak. Kampta bitkisel üretim, tohumculuk, seracılık, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi konularda uygulamalı ve teorik tarımsal eğitimler de verilecek. 5'er günden oluşan her kamp döneminden, 18-40 yaş arasında 30'ar kişi faydalanabilecek.

 

SERTAB ERENER: " YAŞADIĞIMIZ TEK BİR EV VAR O DA BU DÜNYA"

 

Etrim ve Pınarlıbelen muhtarları ile birlikte Gençlik Tarım Kampı alanını gezen sanatçı Sertab Erener, kamp ile ilgili bilgiler aldı ülkenin tarım konusunda büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Erener  "Buraya, yıllarca yaşayacak bir okul ve müze yapılıyor. Hem bilinçlendirme hem de tarımla ilgili bilgi sahibi olan insanların yetişmesi için gerçekten çok önemli ve güzel bir adım.

Bazı insanlar uzaktır ama ben hayvana, bitkiye, doğaya kalbimden o kadar bağlıyım ki.  Dünyanın da Türkiye’nin de geldiği bu talan edinme noktası gerçekten benim her gün öfkelenmeme ve çok acı çekmeme neden oluyor. O yüzden hayvana, bitkiye, doğaya çok ilgiliyim. Yaşadığımız tek bir ev var, o da bu dünya. Onu da yok edersek biz de yok olacağız ve bu gerçeği şu anda kimse görmüyor. Çocuklarımızı seviyoruz diyoruz ama onlara yaşayabilecekleri bir dünya bırakmamaya doğru hızlı adımlarla gidiyoruz. O yüzden bu tür yaklaşımlar ve bu tür başlangıçlar geleceğimiz için çok önemli. Bu nedenle projenin her ayağında elimden gelen tüm desteği vermeye hazırım" diye konuştu.

 

 

BODRUM ÖZÜNE DÖNÜYOR

 

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, bölgedeki üreticilere verilen desteklerle üretime katkı sunmaya devam ettiklerini belirterek " 'Bodrum Özüne Dönüyor' sloganıyla başlattığımız Tarımsal Kalkınma Hamlesi çalışmaları kapsamında, adım adım hayata geçirdiğimiz çalışmalardan biri de bu tarım kampı olacak. Kamp sayesinde gençlerimiz toprakla buluşarak, Akademisyenler tarafından tarıma yönelik farklı konularda alacakları eğitimlerle üretmenin tadına varacaklar. Özellikle 18-40 yaş arasını odak noktası olarak seçmemizin amacı ise gençlerimizin tarıma olan ilgisini çekerek onları tarıma teşvik etmektir."

Tarımsal anlamda birçok aktivitenin gerçekleştirileceği kampa katılmak isteyenlerin 29 Haziran tarihine kadar aşağıdaki form ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Değerlendirme sonuçları 1 Temmuz'da bildirilecektir.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI