Bugun...



SAYNUR GELENDOST’ U UNUTTURMAYACAĞIZ

Türkiye’de çevrecilerin anası olarak bilinen çevreci Saynur Gelendost anısına Bitez Mahallesi’ nde Eğitim ve Uygulama Alanı açılacak. Gelendost’a gösterilen vefasızlık çevreci dostlarını isyan ettirdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-03-2019 11:54

SAYNUR GELENDOST’ U UNUTTURMAYACAĞIZ

SAYNUR GELENDOST’U UNUTTURMAYACAĞIZ

Türkiye’de çevrecilerin anası olarak bilinen çevreci Saynur Gelendost anısına Bitez Mahallesi’ nde  Eğitim ve Uygulama Alanı açılacak. Gelendost’a gösterilen vefasızlık çevreci dostlarını isyan ettirdi.

Bodrum ‘da yaşarken 2 Mart 2003 tarihinde 73 yaşında  yaşamını yitiren ve Çevreci Ana olarak bilinen Saynur Gelendost’un yakınları vefasızlığa isyan etti. Abdi İpekçi Barış Ödülü Sahibi ressam Saynur Gelendost’un Bodrum, Gökova ve Türkiye’de çevre, doğa ,  uluslararası barış ve insanlık adına yapılanların unutulamayacağını belirten yakınları ve Bodrum Tohum Derneği üyelerinin girişi ile 24 mart tarihinde Bitez mahallesi Adliye Caddesi Muhtarlar Sokak girişinde 24 mart tarihi ve  saat 14.00 ‘te  Mavi Kadın Saynur Gelendost Eğitim ve Uygulama Alanı’nın açılışının yapılacağı belirtildi.

Saynur Gelendost’u yaşatmak için bir çok yerel yöneticinin verdiği sözde durmadığını ancak dostları olarak O’ nu unutturmamak için tüm girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini belirten çevreci ve Gökova Sürekli Eylem Kurulu üyelerinden Reşat Uygun “Adını bir sokağa ,  bir caddeye vereceğiz, Gündoğan’da yıkılan eseri ve sınırsızlık meydanı yerine, Bodrum’un en güzel yerine meydan yapıp heykelini dikeceğiz diyenler utansın. Düşünenleri ve karar verenleri kutluyorum. Katılacağım ve Saynur’ a verilen ve bugüne kadar muhafaza ettiğim Abdi İpekçi Barış Ödülünü teslim edeceğim” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI