Bugun...



Satılığa çıkarılan Pedasa Antik Kenti için destek protokolü imzalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir bölümü satışa çıkarılan Pedasa Antik Kenti için Muğla Valiliği’nde düzenlenen protokol ile destek verilmesi kararlaştırıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-03-2021 12:06:52 Tarih: 18-03-2021 12:03

Satılığa çıkarılan Pedasa Antik Kenti için destek protokolü imzalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Mahallesi’nde ki yaklaşık 3 bin yıllık Antik Pedasa Kenti’nde 170 bölümlük arazi, arsa sahipleri tarafından 3 hafta önce 35 milyon TL. den satışa çıkarılmıştı.Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, kentin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Pedasa Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandığı açıklandı.

 

 

Vali Orhan Tavlı Başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Dr. Zekeriya Bingöl, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanları Özgen Uysal, Suat Esin, Yüksel Aslan, Muğla Turist Rehberleri Odası Başkanı Hamdi Turhan, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Hüseyin Toprak'ın yanı sıra Kazı Bilimsel Danışmanlığını Prof. Dr. Adnan Diler'in yürüttüğü Bodrum ilçesine bağlı Pedasa Antik Kenti ile ilgili hazırlanan destek protokolü taraflar arasında gerçekleştirildi.

Antik kaynaklarda Karların ataları olarak gösterilen Leleglerin Bodrum yarımadasında kurduğu en önemli yerleşme olma özelliği taşıyan Pedasa Antik Kenti protokolü ile ilgili Vali Orhan Tavlı, Muğla'daki antik kentlerin önemine vurgu yaparak, bu protokol ile Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğünün ilgilendiği antik kentlerin diğer kurumlarla da iş birliği içinde sahip çıkılması için uğraş verdiklerini söyledi. Toplantının sonunda Kazı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Adnan Diler yaptıkları kazılarla ilgili kısa bilgiler sunarak bilgilendirme yaptı. 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI